ERP 2024

Intel Capital investira 114 miliona dolara u startape

Intelov ogranak specijalizovan za ulaganja, Intel Capital, najavljuje investiciju u vrednosti od 114 miliona dolara. Upravo će toliko biti uloženo u 14 ‘disruptivnih tehnoloških startapova’, odnosno 14 startapova koji se bave tehnologijom za koju u kompaniji Intel procenjuju da ima potencijal da izmeni određene odnose na tržištu.

PCPress.rs Image

U poslednjoj rundi investiranja odabrane su kompanije koje se bave veštačkom inteligencijom, komunikacijama, kao i zdravstvenim uslugama. Takođe, jedna od kompanija koje su odabrane je Polystream, koji se bavi cloud-baziranim gejmingom, kao i interaktivnim grafičkim sadržajima.

Osim Polystream-a, na spisku onih koji su zadobili Intelovo poverenje su: Cloudpick, AI-bazirana maloprodajna platforma; data-centre-to-edge AI specijalisti SambaNova Systems; Untether AI, koji radi na novim procesorskim arhitekturama, dizajniranim specijalno za neuronske mreže, za koje se tvrdi da su 1000 puta brže od bilo čega što danas poznajemo; Zhuhai EEasy Technology, koji dizajnira system-on-chip (SoC) proizvode za AI tržište; Mighty Networks, provajder platformi za onlajn kurseve i pretplate; Pixeom, specijalisti za hybrid cloud resurse i edge computing management; Tibit Communications, radi na širokopojasnim vezama; Medical Informatics Corp, koji proizvodi softver za monitoring i analitiku u oblasti zdravstva; Reveal Biosciences, kreator ImageDx deep-learning platforme za patologe i naučnike; Landing AI, koji omogućava pretvaranje proizvodnih i poljoprivrednih kompanija u AI kompanije; OnScale, bavi se skalabilnim softverom za inženjerske simulacije; proteanTecs, specijalizovan u oblastima telemetrije čipova i AI analize; i Qolibri, koji se bavi tehnologijama iz oblasti proizvodnje čipova.

Pročitajte i:  "Inspirisan ljudskim mozgom": Intel predstavlja neuromorfični sistem 

PCPress.rs Image

“Verujemo u ove kompanije i želimo da budemo u mogućnosti da im pomognemo da iz korena promene oblasti industrije koje ciljaju,” kažu u Intel Capital-u. “Naša investicija je samo početak rada sa njima.”‘

Ipak, nije sve tako lepo u kompaniji Intel. Kompanija je nedavno objavila novu seriju otpuštanja i to u samom središtu svojih operacija. Prema planu reorganizacije, stotine inženjera je otpušteno.

Izvor: Bit-tech

Facebook komentari: