Intel dobio novog izvršnog direktora

Intel je imenovao Roberta Svana za novog izvršnog direktora. Svan će biti 7. CEO u istoriji kompanije Intel. Na taj način je okončana višemesečna saga, tokom koje je Intel tragao za novim izvršnim direktorom.

PCPress.rs Image

Da podsetimo, sve je počelo kada je Brajan Krzanič, prethodni CEO, napustio kompaniju u junu zbog afere koju je imao sa jednom osobom zaposlenom u kompaniji Intel, nakon istrage koju je pokrenula interna revizija. Od tada, upravni odbor traga za adekvatnim kandidatima. U međuvremenu je Robert Svan vodio kompaniju kao privremeni CEO, i po svemu sudeći, zadovoljio kriterijume upravnog odbora. Stoga je ozvaničeno da je on postao novi izvršni direktor u kompaniji koja je sinonim za industriju računara i koja je vlasnik x86 licence, te najveći proizvođač čipova na svetu.

Robert Svan ima 58 godina i, kao što smo napomenuli, biće tek 7. CEO u 50-godišnjoj Intelovoj istoriji. Takođe, u skladu sa pozicijom, pridružio se i upravnom odboru.

U periodu dok sam vodio Intel kao privremeni CEO, razvio sam dublje razumevanje vezano za izazove i prilike koje stoje pred Intelom, ali i za naše zaposlene i naše klijente,” rekao je Svan. “Kada mi je upravni odbor ukazao šansu, smesta sam je prihvatio jer je ovo uzbudljivo vreme za Intel. 2018. godina je bila sjajna i nalazimo se usred transformacije koja će kompaniji omogućiti da iskoristi sve šanse koje se ukazuju na tržištu“.

Pročitajte i:  SAD povlači licence Intela i Qualcomma za prodaju čipova kompaniji Huawei

Izvor: Fox Business

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,