BIZIT plus

Tinejdžer kupio Playstation 4 po ceni 3kg voća

Da li biste voleli da kupite PlayStation 4 po ceni od 1000 dinara? Otprilike, toliko je popularnu konzolu platio tinejdžer u francuskoj kupujući PS4 na samouslužnoj kasi sa šifrom za voće. Francuski tinejdžer Adel (19) uhapšen je nakon što je pokušao da na samouslužnoj kasi supermarketa za 9 evra kupi Sony PlayStation 4.

Tinejdžer kupio Playstation 4 po ceni 3kg voća

Maštoviti lopov je uzeo konzolu sa police u gradu Monbelijar i izmerio je kao da je voće. Izmerivši PlayStation 4 kao voće, on je otišao na samouslužnu kasu i kupio konzolu predstavljajući je kao drugi proizvod.

Adel je konzolu ubrzo prodao za 100 evra kako bi imao para da se vrati vozom kući u Nicu. Sve bi prošlo kao genijalna prevara da mu nije palo na pamet da ponovi proces – u istoj prodavnici! Nakon drugog pokušaja da prepakuje još jednu konzolu kao voće, tinejdžer je uhapšen. Na kraju je osuđen na četiri meseca zatvora.

PlayStation 4 se obično prodaje po ceni od oko 250 evra u standardnom paketu.

Pročitajte i:  Sony želi da PlayStation ekskluzive dolaze ranije za PC

PCPress.rs Image

Samouslužne kase ohrabruju krađe?

Univerzitet u Lesteru je 2016. godine objavio studiju koja tvrdi da se na samouslužnim kasama mnogo više krade. To se dešava jer se na ovim kasama najčešće ne nalaze prodavci pa je lopovima lakše da preskoče neki artikal ili ga očitaju sa drugim bar kodom. Čak se tvrdi da se na ovaj način kupci nalaze u iskušenju da ukradu nešto, što im ne bi palo na pamet da se nalaze na klasičnoj kasi.

Čini se da su sitne krađe uračunate u isplativost samouslužnih kasa jer su i pored toga one isplative jer ne traže platu, niti doprinose – dovoljno im je malo struje. Možda baš iz tog razloga, pojedine prognoze govore da će se broj samouslužnih kasa širom sveta povećati sa oko 240.000 na skoro pola miliona do 2021. godine.

Amazon je otišao korak dalje pa je napravio prodavnice bez kasa i prodavaca gde jednostavno ulazite u prodavnicu i uzimate stvari koje vam trebaju. Kako stvari stoje u budućnosti ćemo biti sve više pokušaja da se skupi proizvodi kupe po “pogrešnoj” ceni. To je cena progresa.

Pročitajte i:  Sony je navodno pauzirao proizvodnju PSVR 2  

Izvor: L’est Republicain

Facebook komentari: