Intel kupio proizvođača Killer WiFi kartica

Intel je kupio Rivet Networks, proizvođača Killer brendiranih NIC (network interface cards zadužene za upravljanje vašom vezom) koje se nalaze na nekim laptopovima popularnih brendova kao što su Dell, Alienware, HP i drugi proizvođači.

PCPress.rs Image

Kupili konkurenta

Killer-ovi sopstveni mrežni proizvodi bili su vredni pominjanja zbog funkcija usmerenih na gejming poput smanjena kašnjenja u igri i davanja prioriteta mrežnom saobraćaju za igre i druge aplikacije kojima je najpotrebnija. Rivet Networks bio je konkurent Intel-u u NIC-u skoro deceniju. Ovom akvizicijom, Intel može da iskoristiti i unovči tržište igara.

Ova akvizicija nije tako neočekivana kao što možda izgleda. Pre nekoliko godina, Intel i Rivet Networks sarađivali su na razvoju Killer Wireless-AC 1550 NIC, a Intel je rukovodio proizvodnjom, prenosi Anandtech. Sada, u Intelovom saopštenju za medije piše da će brend proizvoda Rivet Networks Killer, uključujući softver, biti predstavljen u njihovom portfoliju.

Još raskošnije mrežne mogućnosti

Velike su šanse da će se u nekom trenutku u budućnosti videti novi Intel NIC sa nekim očiglednim ubojitim Killer osobinama implementiranim u gejming laptop ili neku drugu mašinu visokih performansi. Pored toga, Intel ne daje mnogo detalja u vezi sa tim kada treba očekivati da se nešto novo dogodi. U saopštenju za medije piše da je Rivet Networks „sjajan dodatak našim postojećim Wi-Fi proizvodima“, tako da jednostavno treba da se sačeka i vidi šta se dešava. Intel je odbio da podeli transakcionu cenu akvizicije.

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,