Intel obmanuo gejmere tokom predstavljanja procesora sa 28 jezgara

Kompanija Intel je tokom Computex konferencije za štampu najavila da će pre kraja 2018. godine lansirati CPU sa 28 jezgara, ali se tokom prezentacije nije govorilo o jednoj prilično važnoj stvari: procesor je bio overklokovan.

PCPress.rs Image

Broj jezgara nije bilo jedino što je privlačilo pažnju kada je najavljeni procesor u pitanju, a Intel je demonstrirao  ovaj proizvod, koji je radio na 5GHz na svim jezgrima, te postigao brzine koje inače nisu dostupne na potrošačkim procesorima, a bez overklokovanja. Ipak se ispostavilo da je i ovaj proizvod overklokovan, iako je tokom prezentacije izgledalo kao da novi procesor radi na svojim podrazumevanim brzinama, što nije bio slučaj, budući da je korišćeno napajanje od 1300W, te sistem za vodeno hlađenje od 1000W, što svakako nije dostupno običnim korisnicima.

PCPress.rs Image

Propust su objasnili kao grešku koja je napravljena usled uzbuđenja tokom prezentacije, a vest je najpre razočarala gejmere, koji su se nadali performansama koje će im, ipak, i dalje ostati nedostupne, osim ako ne obezbede ekstremne uslove koji su postojali tokom prezentacije. Cena procesora još uvek nije izneta u javnost, a iz kompanije su istakli da će se CPU na tržištu pojaviti tokom četvrtog tromesečja ove godine.

Pročitajte i:  SAD povlači licence Intela i Qualcomma za prodaju čipova kompaniji Huawei

Izvor: SlashGear

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: