Planeta Zemlja na dlanu

Iako mnogi Zemlju nazivaju svojim domom, često se malo toga zna o ovoj planeti. Mnogi tu situaciju porede sa onom u kojoj se ne zna koliko je soba u stanu ili kući u kojoj neki pojedinac živi, pa je kompanija AstroReality odlučila da svoje korisnike nauči o svemu zemaljskom, a što bi trebalo da znaju.

PCPress.rs Image

Tehnologija se zasniva na verno oblikovanom modelu Zemlje, te proširenoj realnosti zahvaljujući kojoj korisnik potpuno može da uđe u priče o prošlosti, sadašnjost, te budućnosti matične planete. Prilagođena aplikacija biće kompatibilna i sa Android i sa iOS sistemima, pa će korisnici moći da prate kako se planeta menjala, a kroz šest kategorija, životinjski svet, biljni svet, geološke promene, ekološke promene, promene koje je donelo čovečanstvo, te meteorološke promene.

Tako će biti dovoljno da se kamera telefona usmeri ka modelu Zemlje, a da bi se videla izabrana priča, Aplikacija je podržana glasovnom tehnologijom, te AI opcijama koje su ponele ima Gaea, a njen rad omogućava Microsoft LUIS. Tako će korisnici AI moći da pokreću uz pomoć komande “Hey, Gaea,” a kako bi došli do informacija koje žele.

Pročitajte i:  Apple navodno istražuje partnerstvo sa Google-om za funkciju na iPhone-ima koju pokreće Gemini

U kreiranju aplikacije, te modela, učestvovali su naučnici iz celog sveta, pa je na taj način stvorena bogata riznica znanja za ovo interaktivno iskustvo. Još uvek se radi samo o prototipu, budući da je Kickstarter kampanja u toku, a oni koji je budu podržali sumom koja kreće od 199 dolara, te više, dobiće i svoj model, a kada modeli planete budu ugledali svetlost dana.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,