ERP 2024

Intel ostvario 12,6 milijardi prihoda

Intel je danas objavio rezultate svog poslovanja u prvom kvartalu ove godine.

intel1Ostvaren je prihod od 12,6 milijardi američkih dolara, dobit od 2,5 milijardi američkih dolara, neto dobit od 2 milijarde američkih dolara i zaradu po akciji od  0,40 američkih dolara.

Kompanija je generisala oko 4,3 milijarde američkih dolara u gotovini od poslovnih poduhvata, platila je dividende u iznosu od 1,1 milijarde američkih dolara i iskoristila je 533 miliona američkih dolara za otkup 25 miliona običnih akcija, navodi se u saopštenju ove komapnije.

„Uprkos tržišnim uslovima, Intel je ostvario dobre rezultate u prvom kvartalu,” izjavio je Pol Otelini, predsednik i izvršni direktor kompanije Intel.

„Isporučili smo narednu generaciju PC mikroprocesora, predstavili smo novu seriju proizvoda namenjenih mikro serverima, a tokom ovog kvartala počećemo da isporučujemo nove procesore namenjene tablet računarima i smart telefonima. Blisko sarađujemo sa svojim partnerima na predstavljanju inovativnih proizvoda koji će raditi na velikom broju operativnih sistema. Prelazak na 14nm tehnologiju značajno će povećati prednosti koje pružaju Intel arhitektura i tehnologija našim partnerima, ali i tržištu.”

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

Što se drugog kvartala tiče, očekuje se prihod od 12,9 milijardi dolara (plus ili minus 500 miliona), a za celu 2013. godinu predviđa se nizak jednocifreni porast.

Facebook komentari: