BIZIT plus

Intel: osveženje, novine i odlaganje

Od skoro mogu da se čuju glasine koje su u vezi sa Intel-ovom platformom X299, a koje govore o osveženjima za liniju Skylake-X, koja će, ako je verovati nezvaničnim informacijama, imati veće radne taktove i ojačani IHS za poboljšani potencijal hlađenja.

PCPress.rs Image

Glasine upućuju na to da bi procesori iz ove linije mogli da ponude brzine radnog takta sa poboljšanjem od 150 do 200MHz, a za bazu/boost za svaki pojedinačni SKU. Pored toga, ojačani IHS bi trebalo da ponudi poboljšanu mogućnost overklokovanja, a u odnosu na originalnu Skylake-X seriju.

Kada je Kaby Lake-X linija u pitanju, ne očekuju se osveženja, a najverovatnije zbog toga što X299 SKU nije ispunio očekivanja kada je broj prodatih jedinica u pitanju. Čini se da je bilo malo onih korisnika koji su poželeli da kupe Kaby Lake-S CPU sa nešto višim radnim taktom, a uz skuplje matične ploče, sa limitiranim funkcijama i bez integrisanog GPU-a.

PCPress.rs Image

Dalje se spekuliše da je Cascade Lake linija odložena za 2019. godinu, što donekle potvrđuje prethodne spekulacije, budući da ovo odlaganje ostavlja mesta za osveženja kada je Skylake-X linija u pitanju.

Pročitajte i:  Intel planira 1 nm proizvodnju čipova od 2027. godine

Izvor: Overclock3d

Facebook komentari: