BIZIT plus

Intel pregovara kupovinu aplikacije za kretanje po gradu Moovit

Intelove ambicije u sektoru autonomne vožnje uskoro bi mogle da dobiju podsticaj od poznatog developera aplikacija. Izvori Calcalist-a, The Marker i TechCrunch-a tvrde da je Intel blizu kupovine developera aplikacije za kretanje po gradu Moovit (izraelski startap) u sporazumu vrednom oko milijardu dolara.

PCPress.rs Image

Prvi koraci saradnje

Dogovor bi, kako se izveštava, Moovit prebacio u Intelov izraelski automobilski hub (trenutno ga vodi Mobileye) i pomogao mu u celokupnoj strategiji autonomne vožnje. Moovit je rekao TechCrunch-u da „trenutno“ nema komentara. Dogovor je navodno dovoljno blizu da bi mogao da se objavi u roku od nekoliko dana.

Lako je shvatiti zašto bi Intel bio zainteresovan za Moovit, a ne samo zbog postojeće finansijske podrške. Startap koristi kombinaciju AI i analitike podataka da nadgleda saobraćaj u realnom vremenu i nudi uputstva za pravac kretanja za otprilike 800 miliona ljudi. To bi moglo da bude korisno za robo-taksije i druga vozila bez vozača koja treba da uzmu u obzir saobraćaj u realnom vremenu da bi izabrali najbrže rute.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook Duo: Raznovrsna uživancija

Izvor: Engadget

Facebook komentari: