Internet Explorer 9 lansiran u Beogradu

Najnovija verzija web browser-a Internet Explorer 9 od sada je dostupna za besplatno preuzimanje širom sveta i to na 40 jezika. Akcijom „Al’ je lep ovaj svet“ u TC Ušće i puštanjem 999 balona u vazduh, građani i predstavnici Microsoft-a Srbiija simbolično su označili početak života IE9 u Srbiji.

MS-IE9-1Online istraživanje kompanije Microsoft, sprovedeno u 21 zemlji Evrope (između ostalih i u Srbiji), Africi i na Bliskom Istoku, na uzorku od 11.551 ispitanika, pokazalo je da 92 odsto korisnika nije zadovoljno funkcionisanjem aktuelnih web browser-a. Osnovne zamerke odnose se na brzinu browser-a, bezbednost i privatnost koju pružaju.

„Na osnovu povratnih informacija dobijenih od korisnika, u finalnoj verziji Internet Explorer-a 9 akcenat smo stavili na brzinu, sigurnost i privatnost. IE9 u potpunosti koristi kapacitete računara, što omogućava da korisnik preuzme video sadržaje u visokoj rezoluciji, a u najkraćem mogućem roku muziku ili igrice. IE9 je uspešan u čak 99 odsto zaštite od napada visrusa, a opcija InPrivate browsing garantuje zaštitu podataka o sajtovima koje korisnici posećuju. Ponosni smo na činjenicu da smo, pomoću Internet Explorer-a 9, omogućili bolji i lepši doživljaj web-a za sve Windows korisnike širom sveta“ – izjavila je Sanja Timotijević, menadžer za klijentske programe kompanije Microsoft Srbija.

Pročitajte i:  Microsoft više neće dozvoljavati korišćenje Android aplikacija na Windows-u

Velika pažnja posvećena je sigurnosti i privatnosti korisnika. Internet Explorer 9 omogućava kontrolu dodataka koji bi mogli da uspore browser, upozorava korisnike ukoliko preuzimaju potencijalno štetan sadržaj, istovremeno štiteći korisnika i računar sistemom pametnog filtriranja koji otkriva i blokira internet stranice preko kojih se distribuira štetan softver zloupotrebom socijalnog inženjeringa. Firma NSS Labs je IE9 pozicionirala kao trenutno najsigurniji browser na tržištu.

MS-IE9-2 MS-IE9-3 MS-IE9-4

IE9 je veoma brz jer, za razliku od ostalih web browser-a, maksimalno koristi centralni procesor ali i potencijale grafičke kartice. To je jedini browser na tržištu koji nudi potpuno hardversko ubrzanje za HTML5.

IE9 ima redizajnirani interfejs što ga čini jednostavnijim od većine konkurentskih browser-a. Osim toga, ima poboljšano upravljanje preuzimanjem datoteka (download manager) sa interneta. Internet Explorer 9 će pri otvaranju novog taba prikazati i najčešće posećivane stranice. Izbačeno je polje za pretraživanje (search bar), a pojam koji za pretraživanje sada se unosi direktno u polje za web adresu.

Sa 40 miliona preuzimanja tokom probne faze IE9 je postao najpopularnija beta verzija nekog internet browser-a u istoriji. IE9 prilagođen je u potpunosti Windows 7 operativnom sistemu, tako da maksimalno koristi sve njegove potencijale. Internet Explorer ove godine slavi 16. rođendan i, sa udelom od 56% na tržištu, zadržava poziciju najpopularnijeg web browser-a na svetu.

Pročitajte i:  LinkedIn uveo gaming sekciju

Internet Explorer 9 može se besplatno preuzeti sa sajta http://www.microsoft.com/scg/ie9?ref=pcpress

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,