BIZIT Seminar

Internet Explorer otišao s Windows 10 uređaja

Internet Explorer već neko vreme odlazi s Windows uređaja, a kompanija Microsoft je još u oktobru 2020. objavila da mu je definitivno kraj, te da će se od njega odustajati polako i oprezno. Nedavno je dočekao još jednu „malu smrt“, te je na silu isteran iz Windows 10 sistema.

PCPress.rs Image

Tačno je da Internet Explorer 11 nikada nije bio podrazumevani pregledač za Windows 10, već se sve vrtelo oko starije Microsoft Edge verzije. Ipak je mogao da se nađe na uređajima s ovom varijantom operativnog sistema, čak i kad se u junu 2022. godine prestalo s bezbednosnim ažuriranjima.

I tome je ipak došao kraj, jer je novo Microsoft Edge ažuriranje potpuno onesposobilo Explorer. To znači da je većina Windows 10 računara ostala bez Explorera, a preusmereni su na Edge. Svi podaci, uključujući i bookmarks, su automatski preseljeni na novi pregledač.

Internet Explorer priča se završava 28 godina nakon što je pregledač debitovao 24. avgusta 1995. godine. Microsoft godinama ohrabruje korisnike da napuste stari pregledač.

Pročitajte i:  Microsoft ograničava Bing ćaskanje na pet odgovora

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *