BIZIT 2022

Internet plaćanje bez elektronskog transfera ili bankarskih kartica

wexpay Atos Worldline, dokazana ekpertiza kompanije Atos Origin u transakcionim uslugama, nudi nov i jednostavan inovativan metod plaćanja – weXpay, koji poseduje EMS sertifikat izdat od strane Banque de France u aprilu 2011. godine. Metod omogućava kupovinu na internetu kešom, bez bankarskih kartica, čekova ili elektronskog transfera. Rešenje je namenjeno za plaćanje manjih iznosa, ispunjava sve zahteve internet kupaca, i koristi Sips elektronsko plaćanje na potpuno bezbedan način.

WeXpay je nov način plaćanja koji omogućava online kupovinu kešom, bez potrebe da se otkriju lične ili finansijske informacije, izbegavajući tako rizik od prevare. Sistem je jednostavan i za njegovo korišćenje nije potreban bankovni račun. Ova nova metoda plaćanja, Sips rešenje za elektronsko plaćanje, omogućava prodavcima da odgovore na zahteve velikog broja klijenata uključujući ljude koji ne poseduju bankovni račun, one koji nerado koriste svoje bankovne kartice online (zbog rizika narušavanja privatnosti, bezbednosti, i slično), starije osobe, mlade (t.j. više od 10 miliona korisnika interneta). Sve što kupac treba da uradi je da zameni potreban novac za kartu (koja nosi jedinstveni kod) na jednom od prodajnih mesta weXpay mreže (kiosci sa novinama), a zatim jednostavno njome kupuje online.

"Atos Worldline je integrisao weXpay u Sips rešenje za elektronsko plaćanje kako bi omogućio pristup inovativnoj metodi plaćanja. Trideset hiljada trgovaca koji koriste Sips rešenje za elektronsko plaćanje, bilo direktno ili preko naših bankarskih partnera, može lako da aktivira weXpay bez ikakvih troškova instalacije. Online baza klijenata može se proširiti na ljude koji su obazrivi u korišćenju e-plaćanja, zbog narušavanja privatnosti, kao i na mlađe korisnike i one koji nemaju bankovni račun. Rešenje je pogodno za male kupovine, kao što je kupovina muzike i video zapisa na mreži", kaže Paskal Dehaussi, direktor bankarstva, finansija i osiguranja kompanije Atos Worldline.

"Raduje nas partnerstvo sa kompanijom Atos Worldline. Broj prodavaca i distributera sajtova povezanih na naš sistem svakim danom je sve veći, i ova saradnja će nam omogućiti da weXpay ponudimo široj publici. U ovom trenutku, našim online kupcima nudimo mrežu od 5.500 poena razmene, a do kraja godine proširićemo mrežu do 15.000 poena. Jednostavan, anoniman, siguran i globalan, weXpay je sve što vam je potrebno da bi ste osvojili veliku online bazu klijenata ", izjavio je Jan Zizka, predsedavajući weXpay.

Atos Worldline i weXpay predstavili su se na sajmu e-trgovine, ključnom događaju na evropskom kalendaru e-trgovine, održanom u Porte de Versailles, u Parizu od 13-15. septembra 2011. godine.

O weXpay

Razvijen od strane EXPAY SAS na konceptu "digitalne valute", weXpay je inovativni način plaćanja koji funkcioniše slično kao keš, i poseduje odobrenje Banque de France za izdavanje elektronskog novca. Omogućava svim internet korisnicima, uključujući i one bez bankovnih računa, realizaciju online kupovine u kešu zamenom novčanog iznosa weXpay karticom. Jednostavan, siguran i anoniman, weXpay omogućava plaćanje iznosa od 1 centa do 750 evra. Pretstavlja savršen dodatak bankovnim karticama na sajtovima trgovaca. Kroz partnerstvo sa prodavnicama novina i duvana, weXpay je razvio veliku mrežu mesta za razmenu novca za kod iste vrednosti, koja je dostupna kupcima na području Francuske, Korzike i svih francuskih prekomorskih odeljenja i teritorija.

Izvor: www.weXpay.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,