BIZIT plus

Interpol raspisao crvenu poternicu za osnivačem Terraform-a

Na zahtev južnokorejskih tužilaca, Interpol je osnivača Terraform Labs- Do Kvona stavio na crvenu listu, objavio je TechCrunch. To će stvoriti zahtev agencijama za sprovođenje zakona širom sveta da uhapse Kvona nakon kolapsa njegove blockchain kompanije koja je sa sobom odnela 40 milijardi dolara od investitora.

PCPress.rs Image

Kvon kaže da nije u bekstvu

Nakon što su korejske vlasti prošle nedelje izdale nalog za hapšenje Kvona, on je na Tviteru napisao da “nije u bekstvu” ili “nešto slično”. Međutim, tužioci su rekli da veruju da je Kvon napustio Koreju da bi izbegao istragu, jer im je preko svojih advokata rekao da ne namerava da se pojavi pre ispitivanja. Očigledno je da je u bekstvu jer su članovi njegove porodice i ključni finansijski ljudi kompanije takođe otišli ​​u istu zemlju (Singapur), u isto vreme.

Kvon i drugi zaposleni u Terraform Labs-u su pod istragom zbog finansijske prevare i utaje poreza nakon kolapsa njenih stabilnih coin-a, TerraUSD i Luna. Investitori, od kojih su mnogi izgubili životnu ušteđevinu nakon kolapsa, podneli su žalbe optužujući ga da vodi Ponzi šemu. Pad tokena Luna takođe je odigrao ulogu u kolapsu kripto hedž fonda Three Arrows Capital.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: