BIZIT plus

IONITY – nova mreža brzog punjenja električnih vozila u Evropi

BMW, Ford, Volkswagen, Daimler i drugi proizvođači automobila su se okupili kako bi formirali IONITY, novo partnerstvo u cilju izgradnje mreže brzog punjenja za električna vozila širom Evrope. Sa kapacitetom od 350 kW, punjači IONITY-a mogu zameniti Tesline punjače od 145 kW.

PCPress.rs Image

Pre nego što električna vozila mogu zaista da zamene svoje prethodnike na fosilna goriva, svetu je potrebna bolja mreža stanica za punjenje, a sada je nekoliko velikih proizvođača automobila, najavilo IONITY, zajedničko partnerstvo za razvoj i izgradnju takve mreže u Evropi. Grupa planira da izgradi mrežu stanica brzog punjenja na glavnim pravcima u Nemačkoj, Norveškoj i Austriji. Svaka stanica će imati punjače od 350 kW, a cilj je otvaranje 20 stanica do kraja 2017, a zatim povećanje ukupnog broja na više od 100 u 2018. Do 2020. godine se nadaju da će raditi 400 brzih stanica.

IONITY sigurno ima konkurenciju u Tesli, koji već ima Supercharging stanice širom Evrope i planira da ih otvori još. Bez obzira da li su u vlasništvu Tesle ili drugog proizvođača automobila, više stanica za punjenje može biti samo dobra stvar. Omogućavajući vozačima da putuju daleko u električnim vozilima, eliminišu jedan od značajnih nedostataka posedovanja električnog automobila.

Pročitajte i:  DELTA AUTO GRUPA predstavlja preko 60 BMW, MINI, HONDA i KTM modela na sajmu, kao i posebnu ekskluzivu sa DAKARA

PCPress.rs Image

“Prva panevropska mreža brzog punjenja igra ključnu ulogu u uspostavljanju tržišta električnih vozila”, rekao je izvršni direktor kompanije IONITY Michael Hajesch u saopštenju za javnost. “IONITY će isporučiti zajednički cilj pružanja brzog punjenja i mogućnosti digitalnog plaćanja, kako bi se olakšalo putovanje na daljinu”.

Izvor: Futurism

Facebook komentari: