iOS 11.1 ispravlja sigurnosni propust u Wi-Fi bezbednosti

Bezbedonosni istraživači su nedavno otkrili detalje o novom načinu za ekspoloatisanje slabih tačaka u okviru Wi-Fi bezbednosti, pod imenom KRACK, koji napadačima dopušta da imaju uvid u saobraćaj između korisničkih kompjutera i pristupnih tačaka za wireless, te je upravo to jedan od problema koje rešava nova nadogradnja za iOS 11.

PCPress.rs Image

iOS 11 je predstavljen u septembru, te je od tada dobio četiri nadogradnje, ali je poslednja iOS 11.1 prvo veće ažuriranje ovog operativnog sistema. Kao i obično, nadogradnja donosi ispravke nekoliko sigurnosnih propusta, od kojih je najznačajniji onaj koji se tiče nedavno otkrivenog bezbednosnog propusta u WPA2 protokolu. Propust pod imenom KRACK (Key Reinstallation Attack) omogućava napadaču koji pristupi bežičnoj mreži lako presretanje komunikacija drugih korisnika u okviru iste mreže. iOS 11.1 napravljen je da sprečava takve napade na iPhone i iPad uređajima na koje bude instaliran.

Pored ovog update-a, tu je i preko 70 novih emotikona, 3D touch opcija za otvaranje App switcher-a pristiskom na levu stranu displeja, te dvadesetak drugih poboljšanja koja će biti manje ili više vidljiva.

Pročitajte i:  Smanjite vreme provedeno na telefonu tako što ćete sakriti aplikacije na svom iPhone-u

iOS 11.1 dostupan je za preuzimanje od 31. oktobra.

Izvori: Next Power UP, Bug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,