BIZIT plus

iOS 11 koristi 65% uređaja

Pošto je Apple ažurirao statističku stranu u okviru App Store-a, moglo je da se vidi da je iOS 11 usvojilo 65% od ukupnog broja korisnika.

PCPress.rs Image

Prema podacima iz kompanije, verzija operativnog sistema koju je lansirala u septembru prošle godine, sada se nalazi na 65% iPhone, iPad i iPod uređaja, dok je u decembru taj broj iznosio 59%, što znači da je zabeležen porast od 5%. Apple svakog meseca ažurira stranicu koja sadrži statističke podatke, a kako bi obavestio developere o broju korisnika koji je usvojio poslednju verziju operativnog sistema. Poslednji podaci su upisani 18. januara, te ukazuju i na to da 28% korisnika na svojim uređajima ima iOS 10.

Trend ukazuje da bi iOS 11 mogao da dospe na 100% uređaja, a pre nego što bude lansiran iOS 12 na jesen, ali samo ako kompanija nastavi sa lansiranjem sigurnosnih zakrpa, te novih opcija. Tako se iOS 11.2.5 softver update očekuje tokom sledeće nedelje, te bi mogao da donese još 5% novih korisnika, budući da će sadržati rešenja nekih ključnih ranjivosti, a iz kompanije su saopštili da će update koji će doći kasnije sadržati i neke nove opcije za bateriju.

Pročitajte i:  Apple iPhone - popravka sa korišćenim delovima 

PCPress.rs Image

Apple je već najavio iOS 12, a biće predstavljen tokom leta na događaju WWDC (Worldwide Developer Conference) 2018, da bi do korisnika došao u septembru.

Izvor: Softpedia

Facebook komentari: