Data centri 2024

iOS 15.4 stiže sledeće nedelje

Apple je potvrdio da će sledeće nedelje predstaviti iOS 15.4. Jedna posebno korisna funkcija koja će se pojaviti na iPhone-u u narednim danima je još jedan način da otključate svoj uređaj pomoću Face ID-a dok nosite masku. Više neće biti potreban Apple Watch za otključavanje telefona bez skidanja maske ili unošenja lozinke.

PCPress.rs Image

Novo ažuriranje, nove funkcije

Apple je testirao ovu funkciju u javnim beta verzijama u januaru. Aktiviranje je ručno u odeljku Face ID & Passcode u podešavanjima. Postoji jedno ključno upozorenje: a to je da otključavanje ne radi sa naočarima za sunce.

Ostale funkcije za koje se očekuje da će stići kao deo iOS 15.4 uključuju upozorenje protiv uhođenja za AirTags, manje genderisanu glasovnu opciju za Siri, podršku za adaptivni okidač PS5 DualSense kontrolera, način dodavanja beleški u iCloud Keychain i još desetine emodžija.

Pored toga, sledeće nedelje će biti objavljeni macOS Monterey 12.3 i iPadOS 15.4. Ta ažuriranja će uključivati dugo očekivanu funkciju Universal Control, koja će omogućiti kontrolu više Mac-ova i iPad-a pomoću jedne tastature i trackpad-a ili miša. Apple je najavio Universal Control na WWDC-u u junu, ali ga je odložio od jeseni do početka ovog proleća.

Pročitajte i:  Apple uvodi AirPlay u hotelskim sobama 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,