iOS funkcije: Kako da vratite stari Twitter logo

Otkad je Elon Musk preuzeo Twitter svašta se promenilo. Na primer ime. Mnogima se novi naziv „X“ ne dopada, pa tvrde da uopšte ne liči na društvenu mrežu. Vlasnici iPhone uređaja imaju sreće, jer mogu da vrate stari logo (a isto omogućava i jedna Chrome ekstenzija).

PCPress.rs Image

„X“ mnoge podseća na upozorenje „samo za odrasle“, a novi logo uopšte ne asocira na mrežu koja postoji godinama. Vlasnici iPhone telefona spas mogu da potraže u opciji koju je Apple objavio još 2018. godine, a koja korisnicima omogućava da sami odluče kako neka aplikacija izgleda.

Da bi oživeli plavu ptičicu, potrebno je da otvorite Shortcuts aplikaciju na svom iPhone uređaju,  kliknete na „+“ ikonicu u gornjem desnom uglu i izaberete „Open App“. Kad u padajućem meniju pronađete „X“ (ili Twitter) kliknite na aplikaciju. Potom je dovoljno da otvorite padajući meni, a kad kliknete na strelicu pored Open App (nalazi se u samom vrhu ekrana) izaberite “Choose Icon”. Ako želite poznatu pticu, dovoljno je da logo skinete s interneta i potom otpremite u Shortcuts.

Pročitajte i:  Apple je izbrisao WhatsApp i Threads iz svoje prodavnice aplikacija u Kini

Nešto slično nudi i Android. Pogledajte video:

Promena ikonice ne znači mnogo, jer nije ništa više od iluzije – korisnik stari logo vidi samo na ekranu svog uređaja, odmah iza toga je „X“.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,