IoT šlemovi za bezbednost na radu

Oni čiji poslovi zahtevaju ozbiljne šlemove već su izloženi određenim vrstama opasnosti tokom radnog vremena. Ukoliko do nesreće dođe pitanje je koliko će brzo hitne službe reagovati, što je važno, budući da se u takvim situacijama svaki sekund računa.

Upravo zbog toga bi IoT šlemovi, sa toplotnim, te senzorima za registrovanje pokreta, kao i sistemom za komunikaciju, značajno uticali na povećanje bezbednosti u okviru rizičnih zanimanja. Upravo se za to postarala japanska kompanija Shimabun, a uz pomoć šlema koji prikazuje poziciju radnika, te njegovo stanje. Pored toga, šlem registruje i promene u temperaturi, koje su često znak da nešto nije u redu.

Tako se nadgledanjem radnika na ovaj način smanjuje rizik od nezgoda na radu, ali i vreme koje je obično potrebno da se reaguje kada do neke nesreće dođe. Podaci koje šlem prikuplja čuvaju se u cloud-u, te kasnije mogu da se analiziraju da bi se razumele okolnosti u kojima je do nesreće došlo, a kako bi se sprečilo da se dešavaju u budućnosti.

Pročitajte i:  Coming cloud infrastruktura: Bolje sprečiti nego lečiti

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.