IoT šlemovi za bezbednost na radu

Oni čiji poslovi zahtevaju ozbiljne šlemove već su izloženi određenim vrstama opasnosti tokom radnog vremena. Ukoliko do nesreće dođe pitanje je koliko će brzo hitne službe reagovati, što je važno, budući da se u takvim situacijama svaki sekund računa.

PCPress.rs Image

Upravo zbog toga bi IoT šlemovi, sa toplotnim, te senzorima za registrovanje pokreta, kao i sistemom za komunikaciju, značajno uticali na povećanje bezbednosti u okviru rizičnih zanimanja. Upravo se za to postarala japanska kompanija Shimabun, a uz pomoć šlema koji prikazuje poziciju radnika, te njegovo stanje. Pored toga, šlem registruje i promene u temperaturi, koje su često znak da nešto nije u redu.

PCPress.rs Image

Tako se nadgledanjem radnika na ovaj način smanjuje rizik od nezgoda na radu, ali i vreme koje je obično potrebno da se reaguje kada do neke nesreće dođe. Podaci koje šlem prikuplja čuvaju se u cloud-u, te kasnije mogu da se analiziraju da bi se razumele okolnosti u kojima je do nesreće došlo, a kako bi se sprečilo da se dešavaju u budućnosti.

Pročitajte i:  Apple uvodi oznaku Verifikovana bezbednost

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,