PC Press Studio

IP telefoni Yealink: Poveži kabliće i ne diraj dugmiće

PCPress.rs ImageOtvorite korisničko uputstvo i pročitate kako da povežete, kako da dodelite IP adresu, kako da unesete korisničko ime i lozinku, kako da setujete željene opcije… Zvuči jednostavno? Možda korisnicima sa bogatim iskustvom sa mrežnim uređajima, ali šta ako je reč o uređaju koji treba da bude blizak baš svima? Najzad, običan telefon je takav, ali će većina korisnika pri susretu sa VoIP telefonom već na prvi pomen IP adrese rezignirano zaključiti da je bakelitni aparata bio bolja stvar. Zbog ovoga je smišljen autoprovisioning, postupak automatskog podešavanja uređaja bez intervencije korisnika. Yealink IP telefoni imaju podršku za TR-069, mrežni protokol kojim se ovo ostvaruje.
Yealink SIP-T26P je IP telefon pretežno namenjen kancelarijskoj primeni, ima tri telefonske linije i grafički displej rezolucije 132*64 piksela. Programabilnim tasterima se mogu dodeliti željene funkcije, a uređaj ima i dva Ethernet porta, za povezivanje telefona na IP-PBX (telefonsku centralu za VoIP) i na računar. Ovaj SIP telefon je interoperabilan sa većinom IP-PBX centrala i drugih VoIP proizvoda raznih firmi.
Yealink VP-2009D je video-telefon sa kolor TFT ekranom dijagonale 7″ i rezolucije 800*480 piksela, osetljivim na dodir, kao i kamerom od 0,3 Mp sa CMOS senzorom.  Zahvaljujući kvalitetnom kodeku i podršci za video do 30 fps, uz odgovarajući mrežni protok slika može biti vrlo kvalitetna. Povezivanje na mrežu je preko integrisanog dvoportnog sviča uz PoE napajanje, a tu su USB i slot za SD memorijske kartice.
Detaljniji prikaz ovih telefona očekujte u junskom izdanju PC Press-a.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,