ERP 2024

iPhone 11 – zakrivljeni ekran i upravljanje bez dodira

Novi izveštaj na Bloomberg-u ukazuje na to da Apple radi na dve novine kada su budući iPhone modeli u pitanju, pa se jedna odnosi na upravljanje telefonima bez dodira, a samo uz pomoć gestikulacije, dok se druga tiče zakrivljenog ekrana.

PCPress.rs Image

I jedan i drugi projekat su u ranim fazama razvoja, pa ih od korisnika deli bar dve godine. Najveći rival kompanije Apple – Samsung – već je ponudio ove tehnologije u svojim prethodnim modelima, pa je Air Gestures na Galaxy S4 modelu dozvoljavao korisnicima da pretražuju fotografije, ili upravljaju nekom web stranicom samo uz pomoć gestikulacije, a Galaxy modeli već neko vreme imaju i zakrivljene ekrane, mada pomenuti izveštaj ukazuje na to da će se Apple tehnologija donekle razlikovati.

Upravljanje gestikulacijom je postalo popularni eksperiment u tehnološkim kompanijama, pa je i Microsoft pokušavao da razvije ovu opciju za svoju Windows Phone platformu. Tako Apple-u preostaje da uradi ono što obično radi, a to je da se kasno uhvati u koštac sa nekom idejom, te je popularizuje kroz pametniju i bolju integraciju u korisničko iskustvo.

Pročitajte i:  Apple otpušta preko 700 zaposlenih

Izvor: The Verge

Pogledajte i: MikroSD kartice namenjene za video nadzor primenu
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,