iPhone 16 stiže sa tasterom koji menja sve

iPhone 16 stiže sa novim tasterom koji će zauvek promeniti to kako se prave fotografije uz pomoć ovog uređaja.

PCPress.rs Image

U pitanju je novi „capture“ taster koji će korisnicima omogućiti da lakše snimaju fotografije i video sadržaje. Još uvek se radi o glasinama, budući da informacija nije zvanično potvrđena, ali mediji tvrde da će dugme fokusirano na kameru sigurno stići s iPhone-om 16. Piše se da će se naći na istoj strani kao i taster za uključivanje i isključivanje, samo što će biti smešteno nešto niže kako bi se lakše koristio.

Dugme će se dakle smestiti na desnoj, bočnoj strani iPhone 16 modela, što znači da će se tokom korišćenja landscape moda kažiprst naći baš tamo gde je taster postavljen. MacRumors piše da se ne radi o tradicionalnom, mehaničkom tasteru, već o kapacitivnom – to znači da neće reagovati na pritisak, već će automatski detektovati dodir. Drugi izvori tvrde da će reagovati i na pritisak, ali i na druge gestove – na primer prevlačenje levo-desno.

Pročitajte i:  Apple se bori protiv kazne od 2 milijarde dolara

Tvrdi se da će novi taster doneti nešto slično kao „action“ dugme na iPhone 15 Pro modelima, što znači da će verovatno stići samo na premijum iPhone 16 modele.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,