Data centri 2024

iPhone kao Google sigurnosni ključ

Dvofaktorska autentifikacija je već neko vreme način za sigurnije logovanje na različite naloge, ali sve više eksperata upozorava da nije potpuno sigurna, budući da napadači uspevaju da presretnu SMS poruke sa sigurnosnim kodovima, pa se zbog toga sve češće koriste sigurnosni ključevi.

PCPress.rs Image

Problem sa sigurnosnim ključevima je taj što korisnici moraju uvek da ih imaju uz sebe, što je nezgodno, budući da moderan građanin u džepu već ima veliki broj različitih spravica. Situacija za iPhone korisnike je sada nešto drugačija, a u slučaju da koriste Google naloge. Naime, Google je nedavno ažurirao Smart Lock aplikaciju za iOS uređaje, pa korisnici svoje iPhone mogu da koriste i kao sigurnosne ključeve. Jedina mana je to što ova sigurnosna mera može da se koristi samo za Google naloge, na koje se korisnici loguju preko Chrome-a, a Bluetooth mora da bude aktivan kako na telefonu, tako i na računaru.

PCPress.rs Image

Ovo nije potpuno nova opcija, pa je Google Android korisnicima koji imaju 7.0 verziju operativnog sistema, te novije, već omogućio da svoje telefone koriste kao sigurnosne ključeve, tako da se iPhone samo pridružio ovoj mogućnosti.

Pročitajte i:  Apple iPhone - popravka sa korišćenim delovima 

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,