iPhone obara rekorde

Izgleda da su ovaj put novitetima iz kompanije Apple uboli zlatnu žicu, jer iz ove velike kompanije stiže zvanično obaveštenje o prodaji prvog vikenda od, ni manje ni više, deset miliona uređaja.

iphone_6_iphone_6_plus1

Da li su slušali potrebe korisnika ili diktirali svoj tempo, svakako da su developeri iz kalifornijskog giganta uboli premiju jer su dočekani velikodušnije nego prošlogodišnji model iPhone 5 i 5s.

Prvi prodajni vikend od zvanične prezentacije 9. septembra ove godine je bila prava poslastica kako za high tech sladokusce, tako i za čelnike Apple kompanije. Predstavljeni uređaji iPhone 6 i  6 Plus su prodati u rekordnih 10 miliona primeraka, dok je, recimo, isti vikend lansiranja prodaje uređaja iPhone 5 i 5s iz prošle godine inkasirao 9 miliona uređaja.

Takođe, mora se uzeti u obzir jedna izuzetno bitna činjenica: ovogodišnja inicjalna vikend prodaja osakaćena za veliko kinesko tržište. Tako da se računica svakako može svesti na prostu matematiku – uprskos prošlogodišnjoj inicijalnoj prodaji od 9 miliona uređaja, ovogodišnji uspeh je mnogo veći jer jedno zahtevno i prekvalifikovano tržište poput kineskog, ove godine nije pokriveno.

Pročitajte i:  Apple dopunio svoje liste retro i zastarelih uređaja

Autorka: Branislava Jovanović

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,