Data centri 2024

U čast Mihajla Pupina konkurs za osnovce i srednjoškolce

Obrazovno-istraživačko društvo Mihajlo Pupin i kompanija Telekom Srbija, uz podršku Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, raspisali su literarni konkurs za sve osnovne i srednje škole u Srbiji posvećen naučniku Mihajlu Pupinu.

pupin

Konkurs je raspisan u okviru obeležavanja 160 godina od njegovog rođenja i 90 godina od kada je za svoju autobiografiju “Sa pašnjaka do naučenjaka” dobio Pulicerovu nagradu, a tema ovog literarnog konkursa za osnovce je: „Moj susret sa Mihajlom Idvorskim Pupinom“, dok bi srednjoškolci trebalo da odgovore na temu: „Mihajlo Idvorski Pupin u susretu sa mnom“.

Cilj konkursa je da se pokaže koliko dobar i snažan primer predstavlja Pupinovo delo danas, a ne postoji prikladniji način da se ovo bogato nasleđe oživi nego u školama.

Zainteresovani učenici svoje radove mogu da pošalju najkasnije do 15. oktobra. Detaljne propozicije i uputstva za slanje, Ministarstvo prosvete prosledilo je svim školama, a kompanija Telekom Srbija pripremila je vredne nagrade za najbolje radove.

Nagrade će biti uručene na ovogodišnjem Sajmu knjiga, a najbolji radovi biće uvršteni i u stalnu postavku virtuelnog muzeja Mihajla Pupina na sajtu www.mihajlopupin.rs.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,