BIZIT plus

IQBoard table

U moru interaktivnih setova, prenosivih sistema i tabli koje se nude na svetskom i našem tržištu, postoji mnogo proizvoda koji ispunjavaju samo osnovni zadatak, ali dalje od toga nisu uspeli da odmaknu, pa se suštinski profilisalo samo nekoliko vodećih brendova. Jedan od njih je IQBoard

1

Prve interaktivne table pojavile su se davne 1991. godine, ali su u širu upotrebu ušle tek prethodnih godina, postavši obavezan deo opreme modernih učionica. Razvijanje veština 21. veka kod učenika, kao i dokumentovana istraživanja i naučni radovi o poboljšanom učenju uz pomoć interaktivnih tabli, drastično su ubrzali njihovo uvođenje u nastavu.

Decenije za nama i milioni korisnika usmeravali su različite tehnologije ka zadovoljenju sledećih ciljeva:

  • što jednostavnije pokretanje i korišćenje table koje je nezavisno od spoljnih uticaja,
  • što veća preciznost, što brži odziv, multi touch funkcija,
  • što bolja softverska podrška za table.

U saradnji s partnerima

IQBoard (www.iqboard.net odnosno www.interaktivnatabla.co.rs) table koje vam predstavljamo s pravom zauzimaju mesto jednog od tržišnih lidera u relativno uskom, ali brzo rastućem tržištu interaktivnih panela i ekrana u Srbiji. IQBoard je sledio stari i oprobani recept praćenja tendencija i proizvoda velikih svetskih igrača u smart sense, touch i handwriting recognition tehnologijama, kao što su AOC, Microsoft, Planar, i zajedno s njima razvio bogatu gamu interaktivnih rešenja zasnovanih na različitim tehnologijama interakcije, paralelno s razvojem softverskih paketa.

Digital Vision Touch (DVT) tehnologija IQBoard tabli ima veliku prednost nad konkurencijom jer:

  • nema interferencije sa spektrom prirodne svetlosti,
  • preciznost tabli je najveća na tržištu: 0,05 mm,
  • odziv ispod 8 ms,
  • podrška za 4:3, 16:9 i 16:10 formate slike,
  • interakcija pomoću prsta ili bilo kakvog drugog predmeta – nema potrebe za nekim olovkama ili uređajima koji se mogu oštetiti ili izgubiti,
  • multitouch funkcija i ugrađene prečice na ivici table.

Standardna dijagonala table je 87“, iako su dostupne i table većih dimenzija. Table nemaju osetljivih elemenata u vidu kontrolera ili bočnih senzora, osim u dve dobro zaštićene i oklopljene tačke u gornjem ramu, pa predstavljaju idealno rešenje za učionice i prostorije u kojima je mnogo polaznika.

Resursi za kupce

IQBoard interaktivne table po kvalitetu izdvaja i izuzetna interaktivna edukativna platforma sa nekoliko gigabajta edukativnih resursa i besplatnim licencama za kupce tabli.

Zahvaljujući korišćenju napredne tehnologije i relativno jednostavnih rešenja koje pružaju sigurnost kako korisniku, tako i proizvodu, garancija za ove interaktivne table je pet godina!

Od 2008. godine preduzeće Fluks Trade RV doo iz Beograda (www.fluksrv.com) bavi se distribucijom interaktivnih tabli. Zahvaljujući velikom iskustvu u proizvodnji i prodaji nastavnih sredstava i učila, tehničkoj i stručnoj obuci, u direktnom kontaktu s krajnjim korisnicima, Fluks RV umnogome doprinosi osavremenjivanju nastave. U susret novoj školskoj godini, Fluks RV pravi specijalne akcije i pakete za kupovinu interaktivnih tabli i sistema koje možete nabaviti direktno ili preko svih značajnijih distributera nastavnih sredstava i opreme u regionu.

IQBoard je imao zapaženu prezentaciju na BETT SHOW 2016 u Londonu gde je Fluks RV bio delegat Srbije kao gost Britanske komore (UKTI). Fluks RV je prepoznao problem implementacije novih tehnologija u našem obrazovnom sistemu i u tu svrhu razvio i organizovao čitav niz obrazovnih seminara, radionica i celodnevnih obuka u radu sa interaktivnim tablama kako bi predavači na brz i efikasan način počeli da ih koriste i naprave prvi korak ka onome što nazivamo učionicom budućnosti.

www.interaktivnatabla.co.rs

Vladimir Dojčilović

Objavljeno u časopisu PC#235

Facebook komentari: