Top50 Glas publike

Microsoft odustaje od Lumia brenda?

Od trenutka kada je kompanija Microsoft kupila Nokia mobilno poslovanje, sa sve Lumia brendom, telefoni koje je ova kompanija predstavila nikada nisu doživeli očekivani uspeh. Ili su cene bile problem, ili performanse, a sve to su pratili softverski problemi Windows Phone operativnog sistema koji je uvek neki ozbiljan problem (i dan danas ne postoji dobra Facebook aplikacija za WP).

950-xl

Po govorkanjima koja ovih dana postaju sve glasnija Microsoft bi do kraja 2016. trebao da napravi radikalan rez u svom poslovanju, bar kada su pametni telefoni u pitanju. Ovo će najviše pogoditi Lumia brend, a nije jasno da li je to strategija Microsoft-a da napravi potpuni zaokret, ili nešto drugo. U svakom slučaju, do kraja godine Microsoft bi trebao da ugasi Lumia liniju uređaja, a postoji mogućnost da Lumia telefone zameni Surface brend, pa se nemojte iznenaditi ako krajem ove ili tokom naredne godine (Microsoft 2016 BUILD konferencija) vidimo Surface Phone.

microsoft_surface_phone_render_concept_01a-970x647-cPosle Windows 10 “Redstone” apdejta poznatog kao “Windows 10 Anniversary update” Microsoft očekuje da će naredni apdejti koji se spremaju za 2017. godinu: Redstone 2 i 3 biti ti koji će drastično unaprediti postojeći OS. U sklopu novih apdejta koji bi trebali da se “gađaju” sa predstavljanjem Surface Phone, Microsoft bi trebao da predstavi svoj novi pametni telefon kao najbezbedniji pametni telefon na svetu.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Predsednik Microsoft-a - borba protiv klimatskih promena
eFakture

Tagovi: , , , ,