Iskorak ka boljem razumevanju poslovnih podataka

IN2 Grupa postala je zvanični partner kompanije Tableau za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Albaniju. Sa više od 250 klijenata u različitim industrijskim vertikalama, IN2 Grupa je vodeći regionalni proizvođač i implementator poslovnih rešenja. Sa ovako širokom korisničkom bazom i dubokim poznavanjem heterogenih i kompleksnih poslovnih domena, IN2 se već 25 godina bavi prikupljanjem i obradom podataka, transformacijom podataka u informacije i stavljanjem informacija u službu analize, planiranja, predikcije i donošenja odluka.

image005

U trenutku kada se količina informacija kojima korisnici raspolažu eksponencijalno povećava, IN2 je prepoznao potrebu da se korisnicima ponude usluge koje prevazilaze standardno i napredno poslovno izveštavanje, analitiku i poslovnu inteligenciju i još pre tri godine, osnivanjem kompanije IN2Data, iskoračio u svet Data Science‑a. Taj iskorak podrazumeva uspostavljanje jedinstva poslovnog, analitičkog i tehnološkog znanja u približavanju fenomena i zakonitosti među strukturiranim i nestrukturiranim podacima kojima svaka organizacija raspolaže, obrađujući veliku količinu podataka brzo, na vizuelno jasan, atraktivan i jednostavan način. I zato je veoma bitno da se za prezentaciju informacija i njihovog konteksta, bilo da se radi o poslovnom izveštavanju, poslovnoj inteligenciji ili nauci o podacima, izabere pravi alat. Strateško parnerstvo s kompanijom Tableau iz tog razloga nametnulo se kao logično usmerenje.

Tableau je vodeći svetski proizvođač informacionih sistema na području poslovne inteligencije, analize i vizuelizacije podataka. Njegova najveća prednost jeste to što on omogućava sagledavanje i razumevanje podataka iz nove perspektive, iz pozicije poslovnog korisnika i menadžera, bez obzira na kojoj su tehnološkoj platformi podaci prikupljani i obrađivani. Prema istraživanjima Gartner‑a i IDC‑a, Tableau predstavlja najbrže rastuću kompaniju u oblasti poslovne inteligencije na svetu i već je nekoliko godina vladar Gartner‑ovog magičnog kvadranta u domenu analitičkih i BI platformi. Korisnici Tableau‑a su najveće svetske i informaciono najzahtevnije korporacije: Apple, Wal‑Mart, Coca‑Cola, NSA, T‑Mobile, Citibank, Unilever, Tesla Motors i mnogi drugi.

IN2 Grupa bavi se implementacijom Tableau proizvoda već nekoliko godina, uporedo s radom na podizanju svesti o potrebi da se napravi iskorak u prezentaciji informacija, koja dovodi do boljeg razumevanja ne samo podataka već i pojava i trendova unutar organizacije koja koristi ovakve sisteme.

Krajnji korisnici na više projekata svedoče o lakoći implementacije, brzini usvajanja platforme, jednostavnosti s kojom poslovni korisnici koji nisu informatički profesionalci mogu preuzeti kreiranje izveštaja, načinu na koji su prikazani preseci stanja, regionalne distribucije, trendovi i kritične tačke u poslovanju. O implementaciji, jednostavnosti korišćenja i rezultatima Tableau platforme IN2 klijenti, ne krijući oduševljenje, kažu sledeće:

„Izuzetno smo zadovoljni implementacijom Tableau rešenja. Dobili smo brzinu, kvalitet i ono najbitnije: razumevanje izveštavanja. Tableau nam je pružio mogućnost brzog kreiranja izveštaja u skladu sa željama naših cenjenih korisnika, prikazivanje podataka na način koji je u potpunosti razumljiv korisnicima te mogućnost praćenja podataka o poslovanju u realnom vremenu“, kaže Mihael Palić, direktor maloprodaje u firmi Argentum d.o.o.

image007

Među najzanimljivije primene Tableau platforme u regionu spada nedavno dovršen projekat unapređenja prediktivnog modela odliva klijenata u Telco industriji. Klijent je dobio sistem koji analizom 3500 promenljivih s dvostruko većom preciznošću od dotadašnje predviđa prekid ugovornih odnosa. IN2 Grupa završila je projekat za svega četiri meseca, a prezentacioni sloj ovog veoma složenog sistema izveden je na Tableau platformi.

Razumevanje trenutka u kome korisnici počinju da uviđaju da raspolažu velikom količinom informacija koje do sada nisu u potpunosti iskoristili, motivisalo je IN2 da povećava i dalje razvija svoje BI timove, čime postaje jedan od regionalnih lidera u domenu poslovne inteligencije. Prednost IN2 Grupe je u kontinuitetu rada u velikom broju poslovnih oblasti, kao što su osiguranje, bankarstvo, javna uprava, zdravstvo, proizvodnja, distribucija, telekomunikacije, bezbednost i tako dalje. Taj kontinuitet i znanje informatičkih profesionalaca stečeno na brojnim projektima predstavlja preduslov za razumevanje podataka i čini osnovu da se to znanje upotrebi u izradi projekata transformacije, distribucije i obrade podataka.

U skladu s tim, IN2 Beograd, jedan od dvanaest članova IN2 Grupe, u svom fokusu ima dalji razvoj BI tima koji je jedan od tri poslovna stuba ovog preduzeća. Sa deset BI profesionalaca i više reprezentativnih korisnika u regionu, BI tim IN2 Beograd jedan je od centara izvrsnosti IN2 Grupe i vodeći implementator BI rešenja na teritoriji Srbije. Iako IN2 Beograd već rutinski implementira Tableau Software na svojim projektima i za njega obavlja obuke, strateško partnerstvo s kompanijom Tableau dodatak je nastojanju da se i korisnici u Srbiji osećaju komforno i budu zadovoljni i inspirisani u svojim poslovnim okruženjima.

www.in2.rs


IN2 Grupa obuhvata 12 preduzeća u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Albaniji i zapošljava više od 600 IT profesionalaca u raznim poslovnim i tehnološkim oblastima. Grupa se bavi implementacijom standardnih i namenski izrađenih poslovnih rešenja, namenjenih privredi, javnom sektoru, finansijskim institucijama, zdravstvu, distribuciji itd. Osnovana 1992. godine, IN2 Grupa danas se može pohvaliti iskustvom na više od 450 projekata i najvišim partnerskim statusima s vodećim svetskim softverskim vendorima. Od 2003. IN2 Grupa posvećena je održanju sistema kvaliteta kroz ISO 9001, a od 2011. je i nosilac sertifikata ISO 27001 za upravljanje sigurnošću informacija. IN2 Beograd već 10 godina posluje na teritoriji Srbije i trenutno zapošljava više od 40 stručnjaka, u tri osnovne poslovne grane: 1) Izradi Business Intelligence sistema, 2) Izradi poslovnih, Web i mobilnih aplikacija i 3) implementaciji ERP i CRM rešenja iz MS Dynamics porodice.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,