ERP 2024

Isporuke računara širom sveta porasle su u 2021.godini

Canalis – kompanija za analizu globalnog tehnološkog tržišta, procenjuje da je isporuka računara skočila za 15 odsto u odnosu na 2020. godinu, odnosno na 341 milion prodatih jedinica uprkos nedostatku snabdevanja. Jednostavno rečeno, mnogi su tokom 2021.godine kupovali nove računare.

PCPress.rs Image

Ipak, neki brendovi računara su se bolje proveli od drugih. Lenovo, HP, Dell, Apple i Acer su zadržali svojih prvih pet pozicija u isporukama, dok su se Apple i Acer istakli nakon rasta isporuka od preko 20 odsto u poređenju sa 2020.godinom.

Lideri Lenovo i HP imali su najsporiji rast među liderima 2021. godine, a njihove isporuke su pale u poslednjem kvartalu gde su ostali rivali rasli. Drugačije rečeno, njihova veličina im nije pomogla da iskoriste povećanu potražnju za računarima.

(Ne)očekivani rast

Takođe se čini da će 2022.godina biti slična prethodnoj. Glavni analitičar Rushabh Doshi predvideo je da će nova godina biti godina „digitalnog ubrzanja“ jer se ljudi pomeraju ka vrhunskim računarima i dodacima koji pomažu u radu na daljinu.

Pročitajte i:  Apple se bori protiv kazne od 2 milijarde dolara

Prerano je reći koliko bi to predviđanje moglo biti tačno, ali se poklapa sa oživljavanjem računara predstavljenim na CES-u. Konkurencija je izgledala žestoka kao i uvek.PCPress.rs Image

Izvor: Engadget

Facebook komentari: