IT Girls – javni poziv za prekvalifikaciju

Da savremene tehnologije nisu predmet izučavanja samo muške populacije govori i javni poziv vojvođanskog IKT klastera koji  je raspisao konkurs za prekvalifikaciju žena u IT sektor. Namena održavanja kurseva Java Junior i NET Junior jeste da osnaži i osposobi žene, čime im se pruža prilika da steknu nova znanja i konkurišu za tražene poslove. Projekat IT Girl biće realizovan u okviru projekta nemačke razvojne saradnje.

Pravo prijave imaju sve punoletne državljanke Republike Srbije koje su završile srednju školu, a uslov za pohađanje obuke je posedovanje prenosnog računara prosečnih performansi.

Program obuke temelji se na projektu IKT Klaster Akademije koji je uspešno sproveden 2014. godine, kao i na projektu prekvalifikacija za IT koje su podržali vlada Srbije i Ministarski savet za inovativno preduzetništvo i informacione tehnologije. Program teorijske nastave biće realizovan u prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu. Praktična nastava biće organizovana u IT kompanijama, članicama Vojvođanskog IKT klastera.

Prema navodima iz Vojvođanskog IKT klastera, cilj je osposobljavanje polaznica da samostalno izrađuju aplikacije niske i srednje kompleksnosti korišćenjem programskog jezika Java. Polaznice će dobiti dobru osnovu za samostalno izučavanje i produbljivanje znanja u okviru programerskih veština. Samim tim, kombinacija kvalitetne teorijske i praktične nastave obezbediće im dobru osnovu za započinjanje karijere u IT-u.

Pročitajte i:  Svi možemo biti žrtve virusa, ali ne moramo biti žrtve hakera

Sve kandidatkinje će polagati ulazni test, na osnovu kojeg će biti formirana rang lista za upis. Testiranje će biti obavljeno krajem avgusta u Novom Sadu. Nastava kreće početkom septembra i trajaće oko 8 meseci. Dinamika održavanja nastave je tri puta nedeljno po dva dvočasa, u večernjim časovima. Nastavno osoblje čine iskusni predavači sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada sa kojima su uspešno realizovani i ranije projekte. Uslov za pohađanje prakse biće ostvaren minimum potrebnih bodova na testovima, pozitivna preporuka predavača, kao i 70% prisustva na predavanjima.

Izvor: Vojvodina IKT CLUSTER

Facebook komentari:PC Press Hosting 2020
Tagovi: , , , , , , , , , ,