IT Girls – javni poziv za prekvalifikaciju

Da savremene tehnologije nisu predmet izučavanja samo muške populacije govori i javni poziv vojvođanskog IKT klastera koji  je raspisao konkurs za prekvalifikaciju žena u IT sektor. Namena održavanja kurseva Java Junior i NET Junior jeste da osnaži i osposobi žene, čime im se pruža prilika da steknu nova znanja i konkurišu za tražene poslove. Projekat IT Girl biće realizovan u okviru projekta nemačke razvojne saradnje.

PCPress.rs Image

Pravo prijave imaju sve punoletne državljanke Republike Srbije koje su završile srednju školu, a uslov za pohađanje obuke je posedovanje prenosnog računara prosečnih performansi.

Program obuke temelji se na projektu IKT Klaster Akademije koji je uspešno sproveden 2014. godine, kao i na projektu prekvalifikacija za IT koje su podržali vlada Srbije i Ministarski savet za inovativno preduzetništvo i informacione tehnologije. Program teorijske nastave biće realizovan u prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu. Praktična nastava biće organizovana u IT kompanijama, članicama Vojvođanskog IKT klastera.

PCPress.rs Image

Prema navodima iz Vojvođanskog IKT klastera, cilj je osposobljavanje polaznica da samostalno izrađuju aplikacije niske i srednje kompleksnosti korišćenjem programskog jezika Java. Polaznice će dobiti dobru osnovu za samostalno izučavanje i produbljivanje znanja u okviru programerskih veština. Samim tim, kombinacija kvalitetne teorijske i praktične nastave obezbediće im dobru osnovu za započinjanje karijere u IT-u.

Pročitajte i:  Apple prototipi sklopivih ekrana nisu prošli testiranje

Sve kandidatkinje će polagati ulazni test, na osnovu kojeg će biti formirana rang lista za upis. Testiranje će biti obavljeno krajem avgusta u Novom Sadu. Nastava kreće početkom septembra i trajaće oko 8 meseci. Dinamika održavanja nastave je tri puta nedeljno po dva dvočasa, u večernjim časovima. Nastavno osoblje čine iskusni predavači sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada sa kojima su uspešno realizovani i ranije projekte. Uslov za pohađanje prakse biće ostvaren minimum potrebnih bodova na testovima, pozitivna preporuka predavača, kao i 70% prisustva na predavanjima.

Izvor: Vojvodina IKT CLUSTER

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,