IT scena Srbije na jednom mestu

Preko trideset IT kompanija će se predstaviti i ponuditi poslove na ovogodišnjem ITkonektu (www.it-konekt.com), koji se, treći put za redom, održava 20. i 21. maja u hotelu Crowne Plaza. ITkonekt će okupiti i preko 15 inostranih i domaćih IT predavača na konferenciji, IT organizacije, IT edukativne ustanove, gejming scenu.

PCPress.rs Image

Ulaz je besplatan, a prijave su obavezne na sledećem linku. Dovoljno je samo napraviti profil, čime je osiguran ulaz na događaj. Do novih poslova će posetioci dolaziti na potpuno novi, futuristički način – preko narukvice za virtuelno povezivanje. Svaki posetilac će dobiti narukvicu u koju će moći da unese svoj mejl i Facebook profil. Ne samo da će na štandovima osetiti delić atmosfere iz IT kompanija, nego će prislanjanjem narukvice na štand, automatski na mejl dobiti poslove koje kompanija u tom trenutku nudi.

Umesto na klasičan način, posetioci ovogodišnjeg ITkonekta će se i međusobno povezivati – virtuelno, preko narukvice. Umesto da dele vizit karte, oni će uz pomoć narukvice razmenjivati kontakte i automatski se dodavati na Fejsbuku. Ideja ITkonekta je povezivanje IT scene na jednom mestu. To ne samo da donosi nove poslove, znanje, nego je i ogroman potencijal za networking, povezivanje.

PCPress.rs ImageNeke od IT kompanija koje će se predstaviti su Microsoft Development Center Serbia, Endava, 3AP, Quantox Technology, Levi9, Symphony, Mozzart, Comtrade, i drugi. U okviru ITkonekta, paralelno se tokom dva dana održava se i IT konferencija namenjena senior i intermediate developerima. Poznati svetski IT predavači će pričati o temama kao što su testiranje u PHP-u, Laravel i Docker, Java, Maschine Learning, IoT (Python), kreiranje VR aplikacija i sl. Program i teme konferencije će uskoro biti objavljene, a karta za konferenciju će se naplaćivati.

Na ITkonektu se posetioci uvek dobro zabave, a sa sobom ponesu neko novo iskustvo. Osim druženja sa Dart Vejderom, Dart Maulom i cosplay junacima, oni mogu da igraju zanimljive igrice, provozaju formulu ili električni skuter, dožive neko novo VR iskustvo, probaju kako izgled augmentativna tj. proširena realnost i slično.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,