ERP 2024

Izbegnite gradsku gužvu — prenosivi električni skuter

Ne postoje granice šta sve možemo da elektrifikujemo kada je u pitanju transport. Ako izuzmemo automobile i motocikle, postoje električni skejt, skuter, bicikl pa čak i monocikl. Ako vam je potrebno da se brzo probijete kroz gužvu i da ne mislite na parking postoje opcije, a jedna takva je i Urb-E električno vozilo.

PCPress.rs Image

Urb-E podseća izgledom najviše na skuter, međutim suosnivač Peter Lee tvrdi da je ovo mnogo više od toga. „Prilikom kreiranja proizvoda potrudili smo se da napravimo vozilo koje će ljudima uštedeti vreme i novac, a zaključili smo da je skuter zastarela forma“, izjavio je Peter Lee. „Kao rezultat, naš tim je stvorio liniju patentiranih laganih električnih vozila, koja se lako mogu saviti kako bi stali u autobus ili taksi, mogu da se transformišu u kolica za kupovinu, može da puni sve vaše uređaje, pa čak i da vam otvori flašu nekog pića.“

Kompanija Urb-E ima u ponudi četiri modela Sport, Sport GT, Pro i Pro GT. Određeni modeli električnih skutera imaju bateriju, nazvanu Eddy, koja može da se izvadi i da puni pet uređaja odjednom sa četiri USB 2.0 i jednim USB-C ulazom. Urb-E skuteri napravljeni su od laganog aluminijuma, težina im varira u zavisnosti od modela (oko 14-15 kg) i kao i brzina (oko 22-29 km/h), veoma su zgodni jer mogu da se sklope i rasklope za sekund a nisu mnogo glomazni i mogu da se unesu u autobus ili taksi. Ovi električni skuteri imaju volan kao bicikl i mogu da se kontrolišu na taj način ili možete da prebacujete svoju težinu kako biste promenili pravac. Sa jednim punjenjem baterije razdaljina koju mogu preći ovi skuteri je oko 26 km, odnosno 30, ako se odlučite za nešto bržu, jaču, ali i težu Pro verziju.

Pročitajte i:  Aluminijum kao korak ka održivoj budućnosti u tehnologiji baterija

Cene variraju takođe od modela od 899 dolara do 1.999 dolara međutim, ovakav način transporta je veoma zgodan, pogotovo u gradu za brže manevrisanje kroz ogromne gužve.

Izvor: Digital Trends

Facebook komentari: