ERP 2024

Izgoreo jedan od najvećih data centara u Evropi

Najveća evropska kompanija za hosting i data centre, OVH, potvrdila je da je izgoreo njen data centar u Strazburu. Nije bilo povređenih pripadnika OVH-a, vatrogasaca ili službe lokalne uprave, saopštila je kompanija. Ponovno pokretanje onoga što je ostalo od data centra u kampusu očekuje se do ponedeljka.

PCPress.rs Image

Uzrok požara još uvek nije utvrđen

Požar u sredu rano ujutro uništio je jedan od data centara OVH-a u Strazburu i deo drugog. Mnogi kupci OVH, najvećeg evropskog dobavljača cloud usluga, žalili su se na Twitteru zbog oborenih web lokacija i aplikacija hostovanih u kampusu u istočnoj Francuskoj. Čini se da neki nemaju planove za oporavak od katastrofe ili rezervne kopije stranica.

Osnivač i predsednik OVH-a Octave Klaba tvitovao je o incidentu koji se odvijao u sredu. Požar je uništio OVH-ov SBG2 data centar u potpunosti i četiri sobe u SBG1, prema izveštaju o incidentu na web lokaciji kompanije. UPS je pao u objektu SBG3, a preostali centar podataka SBG4 nije imao nikakvu štetu. Kompanija je rekla da ne predviđa obnavljanje snage SBG1 i SBG4 do ponedeljka 15. i SBG3 do petka 19. marta. Među dobavljačima cloud usluga koji nisu velika trojka (AWS, Azure i Google Cloud), OVH je jedan od najpopularnijih.

Pročitajte i:  Data centar – gradivni element poslovanja

Oko 4 sata ujutro SBG2 je potpuno uništen, a obližnji data centri ostali su ugroženi sve dok vatrogasci na kraju nisu stavili vatru pod kontrolu.
Većina od 27 data centara OVH nalazi se u Evropi, a neki u Severnoj Americi i azijsko-pacifičkoj regiji. Poslednja velika kriza u OVH dogodila se baš u kampusu u Strazburu. Prekid struje 2017. godine srušio je čitav kampus.

Izvor: DataCenter Knowledge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: