BIZIT plus

Izlazi Roblox za Meta Quest VR

Izuzetno popularna platforma za kreiranje online igara Roblox dolazi u VR, zahvaljujući platformi Meta Quest. Izvršni direktor kompanije Meta,Mark Zuckerberg, objavio je to, nakon čega je usledio zvanični Roblox blog post.

PCPress.rs Image

Meta smanjila starosnu dob za korišćenje Quest-a

Beta verzija će biti dostupna za Quest 2 i Quest Pro slušalice, tako da vlasnici OG Questa nemaju sreće. Nedavno najavljeni Quest 3 nije pomenut, ali to je verovatno zato što neće izaći na vreme za beta izdanje. Gotova verzija igre bi, međutim, bila izuzetno ubedljiv naslov za lansiranje Quest 3, pošto Roblox ima više od 66 miliona korisnika dnevno na više platformi.

U tom cilju, ovo će biti potpuno višeplatformski naslov, tako da sve sa čim komunicirate ili napravite na svom telefonu ili konzoli treba da bude dostupno u VR-u, iako to zavisi od programera. Roblox tim aktivno podstiče programere da učine iskustvo u VR-u sa predstojećim skupom alata dostupnim preko kontrolne table za kreatore. Uskoro ćete videti VR kao novi tip uređaja na ovoj kontrolnoj tabli, zajedno sa desktopom, mobilnim uređajem, tabletom i konzolom.

Pročitajte i:  Roblox nije blokirao Linux ili Steam Deck  

Meta je nedavno smanjio minimalnu starosnu dob za upotrebu Quest slušalica sa 13 na 10, ali ova promena neće uticati na Roblox. Morate imati najmanje 13 godina da biste koristili aplikaciju u VR-u. To je verovatno najbolje, s obzirom na zaraznu prirodu naslova i povezane brige o bezbednosti dece.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: