BIZIT plus

JBL: Slušalice na solarnu energiju koje rade beskončano

Bežične slušalice su fenomenalan izum, međutim trajanje njihovih baterija i dalje nije na zavidnom nivou pa uobičajeni užitak slušanja muzike bez kabla relativno brzo prođe. JBL veruje u drugačiji pristup pa su se iz ove kompanije okrenuli upravo potrošačima kako bi im pomogli da jednu nesvakidašnju ideju pretvore u realnost.

PCPress.rs Image

Harman brend na platformama za prikupljanje sredstava pokušava da prikupi novac kako bi napravili slušalice koje se napajaju solarnom energijom. Na taj način, veruju u ovoj kompaniji, njihove slušalice će moći da se koriste skoro neprekidno.

Ključ ovog proizvoda, prema kompaniji JBL jeste u materijalima koje koriste, s obzirom da njihove slušalice mogu da koriste svetlosnu energiju i napolju ali i unutra. Na taj način vaše slušalice se konstantno pune. JBL procenjuje da samo sat i po punjenja napolju može vam omogućiti 68 sati slušanja ukoliko počinjete od pune baterije. Čak i kada uslovi nisu idealni, na primer zimi, dobra je šansa da nećete morati da ih punite. U svakom slučaju kao rezvervnu varijantu imate USB koji ih za dva sata puni u potpunosti.

Ove praktične slušalice trebalo bi da se nađu u prodaji u oktobru 2020. godine. 

Izvor: engadget

Facebook komentari: