BIZIT plus

Jedinstvene funkcije koje dobijaju samo Motorola telefoni uz Android 12

Kompanija Motorola jedna je od retkih kompanija koja je potpuno posvećena pružanju čistog Android iskustva svojim korisnicima. Motorola telefoni ne poseduju duple aplikacije i nezgrapne skinove, i samim tim rade brže i efikasnije, dok je njihov operativni sistem najbliži čistom Androidu i radi baš onako kako je to Google zamislio.

PCPress.rs Image

Umesto da opterećuje sistem dodatnim aplikacijama, Motorola je odlučila da dodatno unapređuje Android, a to najbolje oslikava My UX interfejs – skup funkcija koje korisnicima pruža kontrolu nad kompletnim iskustvom korišćenja telefona.

My UX donosi sva sjajna Moto iskustva, posebne aplikacije i jedinstvene opcije za prilagođavanje koje muziku, filmove, igre i izgled telefona podižu na nov nivo.

PCPress.rs Image

A s obzirom na to da My UX ne narušava čisto Android iskustvo, korisnici mogu da maksimalno uživaju u svim novim opcijama za prilaogđavanje koje im stižu sa Android 12 operativnim sistemom.

Pogledajte sve jedinstvene opcije koje Motorola telefoni dobijaju uz Android 12

Material you

U pitanju je Google dizajnerski jezik koji na nov nivo podiže sve ono što je Motorola započela sa svojim My UX intefejsom. U fokusu se nalazi jednostavnost dopunjena specifičnim detaljima koji korisnicima dozvoljavaju da kontrolišu Android 12 vizuelne elemente u skladu sa njihovim ukusom.

Pročitajte i:  Novi Motorola servisi dizajnirani su da olakšaju život malim i srednjm preduzećima

Uz Android 12, sa promenom pozadine menja se kompletno Android iskustvo u skladu sa odabranim wallpaperom. Korišćenjem naprednih algoritama za izdvajanje boje, korisnici mogu da izuzetno lako personalizuju izgled i osećaj korišćenja telefona, uključujući notifikacije, podešavanja, vidžete, pa čak i odabrane aplikacije.

PCPress.rs Image

Najbolje od svega, sva podešavanja su smeštena na jednom mestu. Sve što je potrebno jeste aktiviranje Personalize opcije sa Home Screen menija kako bi se pristupilo svim podešavanjima koja uključuju menjanje stila fonta, boje, oblike ikonica, zvukova, displeja i pozadinskih slika.

Conversation Widgets

Potpuno novi vidžeti za poruke sada omogućavaju stavljanje svih važnih konverzacija u sam centar Home ekrana kako nikada ne bi bile propuštene. Conversation Widgets čak pruža uvid i u propuštene pozive, rođendane i mnoga druga važna obaveštenja, a sve se nalazi samo na jedan pogled od vas.

 Korisnička unapređenja

Android 12 dizajniran je da bude još pristupačniji, a posebno se izdvajaju sledeće opcije:

  • Uvećanje određenog područja: Nova lupa dozvoljava uvećanje određenog dela ekrana bez gubljenja konteksta u odnosu na ostatak sadržaja na displeju
  • Dodatno zamračivanje: Displej sada može biti još zamračeniji kada se koristi u noćnim uslovima ili situacijama u kojima je i najniže osvetljenje ekrana previše svetlo
  • Boldovani tekst: Tekst je sada još čitljiviji uz opciju da bude boldovan na celom telefonu
Pročitajte i:  Svi Motorola telefoni u 2024. godini imaće Corning Gorilla Glass

PCPress.rs Image

Indikatori korišćenja mikrofona i kamere

Sa Androidom 12, korisnici sada jasno mogu da vide koja aplikacija koristi mikrofon ili kameru zahvaljujući posebnom indikatoru koji je smešten unutar Status bara. Ukoliko ne želite da neka aplikacija ima pristup mikrofonu i kameri, možete da onesposobite ove senzore zahvaljujući posebnim opcijama u podešavanju.

Zaštita lokacije

I dok je nekim aplikacijama potrebna tačna lokacija telefona, poput navigacije, mnogima je ona potrebna iz potpuno drugih razloga koji nisu važni za korisnike. Uz Android 12, moguće je odabrati da li će aplikacije dobijati tačnu, ili približnu lokaciju.

Zaštita privatnosti

Posebna Privacy Dashboard opcija pruža detaljan uvid u to koja aplikacija je pristupala lokaciji telefona, kameri ili mikrofonu u poslednja 24 sata. Ukoliko korisnik primeti nešto što mu ne odgovara, vrlo lako može da uskrati pristup ovim podacima određenoj aplikacji.

PCPress.rs Image

Unapređeni gejming

Android 12 sada dozvoljava korisnicima da odmah uskoče u akciju i to dok se igra preuzima, bez potrebe da čekaju da daunload bude završen. A zahvaljujući Moto Gametime funkciji, tu su napredne kontrole koje dozvoljavaju blokiranje notifikacija, snimanje ekrana i kontrolu zvuka u toku igranja omiljenih igara.

Facebook komentari: