BIZIT plus

Najbolji proizvodi 2021. godine 8/8 – Kamere

Kraj godine je tradicionalno vreme za pregled najinteresantnijih proizvoda s kojima smo se u prethodnih 12 meseci susreli. Na listi koju već godinama objavljujemo našli su se proizvodi koji su ostavili na nas najveći utisak. Nisu to samo najbrži i najskuplji modeli, već i oni koji su svojom pojavom uticali na celokupno tržište ili doneli neku novu ideju.

PCPress.rs Image

Najbolje kamere

Liste smo podelili u nekoliko kategorija, a u svakoj od njih našli su se proizvodi koji jasno segmentiraju tržište. Za razliku od prethodnih godina, kada smo uključivali i proizvode koji nisu dostupni u našim prodavnicama, ovog puta smo rešili da delujemo lokalno – lista je sačinjena isključivo od proizvoda koje je moguće (ili je makar tokom godine bilo moguće) kupiti kod nas.

Foto-aparati, naročito modeli u consumer segmentu gotovo su potpuno izgubili trku s mobilnim telefonima. profesionalni foto-aparati još uvek uspevaju da se izbore za svoje mesto pod suncem, kao i akcione kamere koje nude drugačiji doživljaj video-snimanja nego što mogu da ih ponude mobilni telefoni.

Pročitajte i:  Snimci amaterskih dronova u proceni štete 

Akciona kamera: GoPro Hero10 Black

PCPress.rs Image

Ovogodišnji GoPro Hero10 Black naslonjen je na prošlogodišnji redizajn. Nova kamera veoma liči na Hero9, ali je zato opremljena brojnim unapređenjima, uključujući i najbolju stabilizaciju na akcionim kamerama do sada. Takođe, omogućen je i veći framerate snimanja (što znači i sporiji slow-motion), bolji prednji displej, a donosi i mnogo drugih unapređenja. GoPro Hero Black već godinama jednostavno nema dostojnog konkurenta na polju akcionih kamera.

CENA: 60.000 din.

Dron: DJI Air 2S

PCPress.rs Image

Dronovi nisu ništa drugo do leteće kamere koje obezbeđuju jedan potpuno novi ugao snimanja. A DJI je pokazao da zaista zna da napravi kvalitetan dron, ali i kvalitetnu kameru na njemu. DJI Air 2S donosi kameru s visokokvalitetnim senzorom od jednog inča, koja je povezana na gimbal koji obezbeđuje odličnu stabilizaciju video-snimka. Video može da se snima u 5,4K rezoluciji, a fotografije pravi u sasvim solidnoj rezoluciji od 20 Mp. Dron je opremljen različitim opcijama, kao što su senzori za izbegavanja prepreka i baterijom koja obezbeđuje autonomiju leta od oko 30 minuta.

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

CENA: 160.000 din.

Combo kamera: DJI Action 2

PCPress.rs Image

Nakon diskutabilnog pokušaja da Osmo modelom akcione kamere ugrozi dominaciju GoPro serije, kompanija DJI se odlučila da drastično promeni koncept i dizajn novog modela DJI Action 2. Ova kamera sastoji se od tri modula, ali i niza dodatnih držača i uobičajenog zaštitnog oklopa za podvodna snimanja do 60 metara dubine. Osnovni modul donosi autonomiju snimanja oko 70 minuta i zaron do dubine 10 m bez dodatne opreme. On omogućava Wi-Fi i Bluetooth povezivanje, te praćenje i kontrolu snimanja na nekom moćnijem povezanom uređaju. Sledi Front Touchscreen Module koji omogućava detaljniju kontrolu kamere, povećava kapacitet baterije na 160 minuta snimanja i mogućnost dodavanja microSD kartice. Najzad, tu je Power Module koji takođe ima microSD slot i produžava snimanje do 180 minuta. Svi moduli, pa i držači, povezuju se magnetski (bez vijaka), što DJI ističe kao osnovnu prednost. Nas su ipak oduševili režimi snimanja: 4K/120 fps i 1080 p/240 fps kojima veličanstveno usporeno možete da snimite prelazak iz kreveta u radnu stolicu i aktiviranje Zoom aplikacije za sastanke.

Pročitajte i:  GoPro: Budite uvek korak ispred konkurencije

CENA: 52.000 din.

Profesionalni foto-aparat: Canon EOS R5

PCPress.rs Image

Canon EOS R5 redefiniše značenje profesionalnog foto-aparata bez ogledala. Šta god da snimate i kako god da snimate, EOS R5 će vam pomoći da svoju kreativnost pokažete na načine kakvi su ranije bili nemogući. CMOS senzor od 45 Mp i DIGIC X procesor omogućavaju snimanje do 20 kadrova u sekundi, a za video je na raspolaganju kinematografski 12-bitni 8K RAW video. Napredni autofokus koristi veštačku inteligenciju, a stabilizacija slike u telu foto-aparata može da radi zajedno sa stabilizacijom u objektivu. Time se dobija sveobuhvatna zaštita od podrhtavanja i osigurava kristalno oštra fotografija u svakom trenutku. Tu je i mnogo drugih opcija koje jednostavno ne mogu da se predstave na ovoliko prostora, a čine EOS R5 u ovom trenutku jednim od najboljih izbora za profesionalne fotografe.

CENA: 570.000 din.

Facebook komentari: