BIZIT plus

Jeff Bezos u julu u svemiru sa svojim bratom

Onima koji konkurišu za mesto na prvom suborbitalnom turističkom letu kompanije Blue Origin sledećeg meseca pridružiće se Jeff Bezos i njegov brat Mark. Odlazeći izvršni direktor Amazon-a izjavio je da ispunjava san iz detinjstva.

Jeff Bezos u julu u svemiru sa svojim bratom.

Najveća ponuda na licitaciji do sada je 2,8 miliona dolara

Bezos je istakao da još od svoje pete godine sanja kako putuje svemirom. U najveću avanturu svog života krenuće sa svojim bratom Mark Bezosom. Trenutno su u toku nadmetanja za turističko mesto na prvom ljudskom letu svemirskog poduhvata u raketi New Shepard. Već je učestvovalo blizu 6.000 kandidata iz 143 zemlje, sa najvišom ponudom od 2,8 miliona dolara. Blue Origin navodi da će novac donirati svojoj STEM fondaciji. Prijavljivanje za licitaciju traje do 10. juna, dok bi kompletna aukcija trebala da se završi 12. juna.

Nešto više od mesec dana kasnije, 20. jula, 100 km iznad površine Zemlje lansiraće se šest putnika. Oni koji su na letu iskusiće bestežinsko stanje i videti zakrivljenost Zemlje, pre nego što se vrate na zemlju. Do tog trenutka, Jeff Bezos više neće biti izvršni direktor Amazon-a, jer će 5. jula napustiti tu ulogu i postati izvršni predsednik.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: