Jeftiniji i efikasniji Tesla solarni paneli

Kompanija Tesla je najpoznatija po proizvodnji automobila, ali ona se bavi i drugim stvarima. Jedna od njih je razvoj, proizvodnja i prodaja solarnih panela – klasičnog oblika i u vidu solarnih crepova. Dok su solarni crepovi namenjeni stanovništvu, solarni paneli su namenjeni i stanovništvu i industriji.

PCPress.rs Image

Unapređeno u svakom pogledu

Kako bi svojim korisnicima obezbedio maksimum performansi, kompanija je uspela da ostvari oko 10 procenata bolju efikasnost na svojim novim modelima panela, pri čemu je  smanjila njihovu cenu. Ako se uzme u obzir da su dimenzije panela ostale iste, možemo da kažemo da je to impresivno poboljšanje.

Pre unapređenja, Tesla solarni paneli srednje veličine proizvodili su 7.56 kW, a sada je ta vrednost podignuta na 8.16 kW. Pri tome je cena pala sa 19.500 dolara na 16.000 dolara. Sa povećanjem efikasnosti i padom cene od oko 17 procenata, Tesla će sigurno uspeti da ubedi mnoge vlasnike kuća da pređu na solarnu energiju.

Ipak, treba uzeti u obzir još jednu stvar. Pokazalo se da Teslini solarni paneli mogu da izazovu požare – to se već desilo u jednom Walmart-ovom i jednom Amazon-ovom skladištu. Zbog toga je kompanija nedavno otkazala rezervacije za svoje panele od kojih su neke stare i više od godinu dana. Nadamo se da su sa novim panelima rešili te probleme i da njihova povećana efikasnost neće izazvati sekundarne probleme.

Pročitajte i:  Tesla ulaže 3 milijarde u Indiju

Izvor: Engadget

Facebook komentari: