Još jedan napad na Sony

PCPress.rs ImageAgonija kompanije Sony nije završena. Rojters je preneo da je jedan haker upao na So-Net, koji je u sastavu Sony-ja, i ukrao više od hiljadu dolara u virtuelnim poenima s naloga korisnika. Dakle, nije reč o mrežama PlayStation Network, Qriocity ili Sony Online Entertainment. Retki su oni koji su uopšte čuli za So-Net do najnovijeg napada.

Zvanično obaveštenje na sajtu na japanskom navodi kako je So-Net ukinuo razmenu poena, a korisnici se mole da promene lozinke. Rojterov prevodilac je rekao kako ukupan gubitak iznosi oko sto hiljada jena, odnosno hiljadu i dvesta dolara. A Google-ov prevod sajta navodi da je reč o približno deset miliona jena ili sto dvadeset hiljada dolara, što je dobar razlog da se ne veruje sajtu Google Translate.

Neobično je što je So-Net priznao da je neko pristupio sajtu više hiljada puta s iste IP adrese, što izgleda kao da je neko petljao s lozinkama. Drugi sajtovi blokiraju pristup s iste IP adrese najčešće nakon što se dvaput unese pogrešna lozinka i postavlja se pitanje zašto So-Net to nije učinio bar posle stotog puta. Još se ne zna jesu li ukradeni lični podaci korisnika i da li je ovaj upad sličan onom u aprilu kad su kompromitovani lični podaci više od sto miliona korisnika.

Pročitajte i:  Roku pogođen drugim velikim napadom u 2024. 

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,