BIZIT plus

Jubilarna deseta Sinergija u “oblaku”

Sinergija 2010Deseta jubilarna konferencija Microsoft Sinergija biće održana od 15. do 19. novembra u Sava Centru u Beogradu pod sloganom “We are all in”. Ovo je najveća i najuticajnija konferencija posvećena informaciono komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni u regionu Jugoistočne Evrope. Tokom pet dana eminentni strani i domaći IT stručnjaci održaće preko 100 predavanja, edukativnih radionica, seminara i poslovnih skupova.

“Za deset godina svog postojanja Sinergija je trajala 29 dana, okupila 25.000 učesnika, 630 predavača i održano je 800 prezentacija . Na osnovu interesovanja koje ove godine vlada u Srbiji, ali i u inostranstvu za Sinergijom, očekujemo preko 3.000 učesnika. To bi ovogodišnju, jubilarnu desetu Microsoft Sinergiju učinilo najvećom do sada. Sinergija je postala regionalni brend koji se vezuje ne samo za Microsoft tehnologije, već za sve što je novo i aktuelno u čitavom IT svetu” izjavio je direktor Sinergije Borko Kovačević.

Kao globalni trend koji osvaja ICT, Cloud Computing će obeležiti ovogodišnju Sinergiju, a ujedno označiti i početak jedne nove ere koja će iz korena promeniti način na koji shvatamo informaciono komunikacione tehnologije .

Pročitajte i:  Microsoft uklanja još jedan alat iz Control Panel-a Windowsa 11

“Microsoft paralelno razvija svoje proizvode i usluge i “u oblaku”, čineći ih dostupnim najrazličitijim vrstama korisnika. Sa petnaestogodišnjim iskustvom u pružanju kvalitetnih i pouzdanih Cloud computing usluga, Microsoft već uslužuje preduzeća, državne institucije i potrošača širom sveta, a u narednom periodu i u Srbiji” izjavila je Svjetlana Brekić, direktorka poslovanja kompanije Microsoft Srbija.

Na Sinergiji, Microsoft Srbija će predstaviti nove proizvode i usluge: Windows Phone 7, Office 2010 na srpskom jeziku, Windows Live Essentials 2011, Microsoft Lync Server 2010 i još mnogo toga.

Sinergija će biti svečano otvorena u ponedeljak 15. novembra u Narodnom pozorištu a prisutnim zvanicima obratiće se i Kevin Turner, direktor operacija u kompaniji Microsofta.

Svi zainteresovani za učešće na konferenciji mogu se registrovati preko zvaničnog portala konferencije www.mssinergija.net.

Microsoft

Facebook komentari: