BIZIT 2022

Južna Koreja će ispitati Google, Apple i One Store

Južnokorejski regulator za telekomunikacije planira da pokrene istragu protiv operatera prodavnica aplikacija kao što su Apple, Google i One Store zbog sumnje da krše zakon o plaćanju u aplikacijama.

PCPress.rs Image

Moguće novčane kazne za prekršaje

Prema sadašnjem zakonu, potencijalne kazne za prekršaje mogu da budu i do dva odsto godišnjeg prihoda. Regulator još nije precizirao razmere eventualnih kazni u ovom slučaju.

Prema zakonu usvojenom prošle godine koji je na snazi od marta, glavnim operaterima prodavnica aplikacija kao što su Google i Apple zabranjeno je da primoravaju programere aplikacija na korišćenje njihovih sistema plaćanja.

Korejska komisija za komunikacije (KCC) navela je u saopštenju da je sprovela inspekciju od 17. maja kako bi utvrdila da li su Google, Apple i One Store prekršili pravila. Zatim je utvrđeno da su sve tri kompanije to mogle da urade.

Portparol Google-a je rekao: „Blisko smo sarađivali sa državnim zainteresovanim stranama i našom zajednicom programera kako bismo proširili izbor korisnika u Koreji u skladu sa novim zakonom. Nastavljamo da osiguravamo i investiramo u ekosistem kako bi obezbedili sigurno i visoko kvalitetno iskustvo za sve. „Kao što smo radili u svakoj fazi ovog procesa, nastavićemo da sarađujemo sa KCC-om.

KCC je navela da planira da preduzme stroge mere. Mere će podrazumevati naloge za korekciju ili izricanje novčanih kazni ako istraga utvrdi kršenje zabranjenih aktivnosti.

Pročitajte i:  Aplikacija Parler se vraća u play prodavnicu

Zabranjene radnje obuhvataju nepravedno odlaganje pregleda mobilnog sadržaja ili odbijanje, odlaganje, ograničavanje, brisanje ili blokiranje registracije, zatim obnovu ili inspekciju mobilnog sadržaja koji koristi metode plaćanja trećih strana.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.