Južna Koreja će ispitati Google, Apple i One Store

Južnokorejski regulator za telekomunikacije planira da pokrene istragu protiv operatera prodavnica aplikacija kao što su Apple, Google i One Store zbog sumnje da krše zakon o plaćanju u aplikacijama.

PCPress.rs Image

Moguće novčane kazne za prekršaje

Prema sadašnjem zakonu, potencijalne kazne za prekršaje mogu da budu i do dva odsto godišnjeg prihoda. Regulator još nije precizirao razmere eventualnih kazni u ovom slučaju.

Prema zakonu usvojenom prošle godine koji je na snazi od marta, glavnim operaterima prodavnica aplikacija kao što su Google i Apple zabranjeno je da primoravaju programere aplikacija na korišćenje njihovih sistema plaćanja.

Korejska komisija za komunikacije (KCC) navela je u saopštenju da je sprovela inspekciju od 17. maja kako bi utvrdila da li su Google, Apple i One Store prekršili pravila. Zatim je utvrđeno da su sve tri kompanije to mogle da urade.

Portparol Google-a je rekao: „Blisko smo sarađivali sa državnim zainteresovanim stranama i našom zajednicom programera kako bismo proširili izbor korisnika u Koreji u skladu sa novim zakonom. Nastavljamo da osiguravamo i investiramo u ekosistem kako bi obezbedili sigurno i visoko kvalitetno iskustvo za sve. „Kao što smo radili u svakoj fazi ovog procesa, nastavićemo da sarađujemo sa KCC-om.

KCC je navela da planira da preduzme stroge mere. Mere će podrazumevati naloge za korekciju ili izricanje novčanih kazni ako istraga utvrdi kršenje zabranjenih aktivnosti.

Pročitajte i:  Kako očistiti Google Play Store keš i podatke 

Zabranjene radnje obuhvataju nepravedno odlaganje pregleda mobilnog sadržaja ili odbijanje, odlaganje, ograničavanje, brisanje ili blokiranje registracije, zatim obnovu ili inspekciju mobilnog sadržaja koji koristi metode plaćanja trećih strana.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,