Video igra ‘Stray’ pomaže mačkama u stvarnom životu

Zahvaljujući onlajn platformama za prikupljanje sredstava, igrači igraju ‘Stray’ dok strimuju uživo za publiku kako bi prikupili novac za skloništa za životinje i druge dobrotvorne organizacije u vezi sa mačkama.

PCPress.rs Image

Heroj, virtuelna mačka iz ‘Stray’ pomaže i mačkama iz stvarnog sveta

Annapurna Interactive, izdavač igre, takođe je promovisao ‘Stray‘ tako što je ponudio dvema agencijama za spasavanje i usvajanje mačaka kopije igre za nagradnu igru i iznajmio kafić za mačke u Njujorku. Strimovanje igre uživo u dobrotvorne svrhe nije novo, ali velika zainteresovanost za ‘Stray’ koju su brzo pronašli ljubitelji mačaka, je neobična. Bila je to četvrta najgledanija i emitovana igra na dan kada je lansirana na Twitch-u, saopštila je platforma za striming. Gledaoci posmatraju kako igrači upravljaju avanturističkom mačkom kroz stari industrijski pejzaž radeći uobičajene mačje stvari — balansirajući na ogradi, hodajući po tastaturi i skidajući stvari sa polica — kako bi rešili zagonetke i izbegli neprijatelje. Oko 80% razvojnog tima igre su „vlasnici mačaka i ljubitelji mačaka“, a narandžasta lutalica iz stvarnog života, kao i njihove sopstvene mačke, pomogli su da inspirišu igru, rekao je jedan kreator.

Pročitajte i:  Igrajte ovu sjajnu igru s mačkama

Kada je Annapurna Interactive kontaktirala Nebraska Humane Society za partnerstvo pre lansiranja igre 19. jula, oni su iskoristili priliku, prisetio se stručnjak za marketing Brendan Gepson, koji je rekao: “Cela igra i cela kultura oko igre, sve je o ljubavi prema mačkama. Zaista se dobro uklapa u sklonište i našu misiju. Prihvatilište je dobilo četiri primerka igre za poklon i tražilo je donacije u iznosu od 5 dolara za učešće u nagradnoj igri za osvajanje jedne.” Za nedelju dana prikupili su 7.000 dolara, rekao je Gepson, pri čemu je velika većina od 550 donatora bila nova za njih, uključujući ljude koji su donirali iz Nemačke i Malte. Kompanija je takođe donirala 1.035 dolara skloništu. To je zaista bilo obostrano korisno. Dobili su dobar PR od toga, a sklonište potpuno novu bazu donatora. Anapurna je takođe zakupila Meow Parlour, njujorški kafić i agenciju za usvajanje mačaka, za vikend, kao i donirala 1.000 dolara. Posetioci koji su napravili rezervaciju mogli su da kupe robu sa “Stray” temom i igraju igru 20 minuta dok su okruženi mačkama. Džef Legaspi, direktor marketinga kompanije Annapurna Interactive, rekao je da ima smisla da lansiranje igre učini nešto „pozitivno upečatljivo i nadamo se da će doneti više svesti o usvajanju, a ne kupovini novog ljubimca“.

Pročitajte i:  Igrajte ovu sjajnu igru s mačkama

Izvor: 9gag

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,