Kad rudari koriste gejming laptopove za kopanje kriptovaluta

Prema poslednjim izveštajima u Kini postoji bar jedno skladište koje je ispunjeno gejming laptopovima koji rudare kriptovalute. Tako je zbog toga što rudari ne mogu drugačije da dođu do grafičkih kartica koje imaju dovoljno kapaciteta za kopanje digitalnih valuta.

PCPress.rs Image

Objavljene su i fotografije, te snimci na kojima gejming uređaji mogu da se vide u akciji. Takozvane „laptop farme“ niču i u privatnim domovima, pa mogu da se vide prostorije u kojima su podovi pokriveni laptopovima koji rudare. U skladištima je na stotine laptopova spakovano u police, što sigurno znači da gejmeri sigurno trpe zbog nove „zlatne groznice“.

Nije tajna da rudarenje na gejming uređajima ponovo postaje trend, što automatski znači i veću potražnju za grafičkim kartama. Tako je od kad je krajem 2020. i početkom 2021. skočila vrednost Bitkoina. Sve je više onih koji veruju da će vrednost i ubuduće rasti, posebno nakon što je kompanija Tesla počela da ulaže u ovu kriptovalutu, što će povećati interesovanje za rudarenje i odgovarajuću opremu.

Pročitajte i:  Stižu video igre u kojima će AI generisati svaki piksel

Najveći deo gejming laptopova ipak ne rudari Bitkoin, već Ethereum, budući da je postao omiljena valuta onih koji rudare od kuće.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,