Kako da označite svoju firmu na Google mapi?

Verovatno ste primetili na Google mapama da mnoge firme i radnje raznih delatnosti imaju svoju oznaku tj. da su tagovane. Ova usluga je veoma korisna za objekte poput frizerskih radnji, fitnes klubova, cvećara, benzinskih pumpi, dok se kod velikih kompanija podrazumeva.

pcpress

Ovo je naravno veoma zgodno, iz više razloga.

Ako neko traži baš vašu firmu, dovoljno je da ukuca samo ime firme i odmah će videti kako da dođe do vas, nije potrebno da zna ulicu i broj. S druge strane, prolaznici koji se nađu u okolini, videće na mapi da se tu nalazi vaša radnja, što će možda ostati negde zapamćeno. S treće strane, na mape je moguće postaviti i fotografiju objekta, što može biti svojevrstan način za prikazivanje vašeg izloga ili ponude.

SLIČNE TEME: Proverite šta Google zna o vašem kretanju

Kao i za sve Googleove usluge procedura je jednostavna, uz par trikova koji vam mogu pomoći da stvar lakše rešite.

Za početak, morate biti ulogovani na svoj Google nalog. Zatim, posetite http://www.google.com/business/ – Google stranu namenjenu poslovanju i pritisnite plavo dugme “Get on Google”.

Pročitajte i:  Ažuriranje Google Maps donosi korisnu izmenu Android Auto 3D prikazu zgrada

getongoogle

Zatim na mapi ukucajte ulicu vaše radnje na primer Višnjički venac. Kako neće biti pronađena jer još uvek ne postoji, stanite na kraj i pritisnite “Add your bussiness”.

addbus

Zatim unesite precizno sve podatke o svom preduzeću u određena polja. Ali pazite, ako ste na Google-u prijavljeni kao da ste iz Srbije i da koristite srpski jezik, kada budete birali kategoriju kojoj pripada vaša radnja, morate pisati ćirilicom. U suprotnom nećete moći da pronađete određenu kategoriju, pa se nećete ni registrovati.

podaci

Kada sve ovo završite ostaje samo da čekate. Na adresu koju ste naveli, poštom (da klasičnom poštom, dobro  ste pročitali) će stići pismo koje će sadržati verifikacioni kod. Ovo može potrajati i do desetak dana.

Nekada su slali kod na mail ili na telefon, ali je ovo uvedeno odnedavno zbog predostrožnosti i kao dokaz da se stvarno nalazite na toj adresi. Kada dobijete verifikacioni kod vratite se gde ste stali i unesite kod.

Posle toga u roku od 24h bi trebalo da budete vidljivi na mapama. Naravno, ovo ne mora da bude pravilo. Google zadržava pravo da obavi i dodatne provere pa se procedura može još odužiti. Ukoliko budete imali (ili ste već imali) dodatna iskustva o ovoj temi, molimo vas da nam ih javite kako bismo ih preneli našim čitaocima.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,