ePlaneta

Kako da spojite feng-šui i tehnologiju?

Zvučni feng šui ide korak dalje od drevne kineske tehnike uređenja prostora i nudi novu perspektivu koja uz igru melodija utiče na harmoniju među ukućanima, kao i na njihovo raspoloženje i učinak. Nekad i jednostavan potez kao što je izbor pravog audio sistema i njegovo postavljanje na odgovarajuće mesto može istinski da doprinese stvaranju životnog sklada.

Sony_SRS-X99_fotografija 1

„Veoma je važno obezbediti neometan protok energije kod kuće kako biste doživeli čarobne trenutke u svakom aspektu svog života. Pravila zvučnog feng šuija možete primeniti upravo u delovima doma za koje osećate da stagniraju”, ističe stručnjak za zvučni feng šui Jan Sisek.

Za početak, identifikujte ključna polja u svom domu uz pomoć Feng šui matrice (tzv. bagua) koju postavite preko podnog nacrta stana ili sobe okrenutog tako da su vrata na donjem delu stranice.

Bogatstvo

Uspeh

Odnosi

Porodica

Zdravlje

Projekti

Znanje

Karijera

Prijatelji

vrata

vrata

vrata

Uporedite položaj matrice sa sopstvenim razmišljanjima o tome na kom životnom polju želite poboljšanje i pažljivo razmislite gde bi Sony Multi-Room ozvučenje bilo najefektivnije, a ukoliko ne možete da se odlučite, stavite ga u prostoriju u kojoj provodite najviše vremena. Što ste same muzike tiče, slobodni ste da izaberete bilo koji žanr koji vam popravlja raspoloženje, puni vas energijom ili vas čini kreativnim ili romantičnim.

Pročitajte i:  Broj PS4 konzola u upotrebi jednak je broju PS5 konzola

Dnevna soba: inspiracija u svakodnevici

Slušanjem muzike koja vas istovremeno inspiriše i opušta, stvorićete prijatnu atmosferu za odmor i stvaranje. Postavite zvučnike u ugao kako bi čitava prostorija bila ispunjena muzikom, otvorila vaša čula, proširila svest i proizvela dubinski osećaj smirenosti.

Kuhinja/ trpezarija: nahranite svoje telo zvukom

Kuhinja je rezervisana za okupljanje najbližih i uživanje u zajedničkim obrocima. Priprema jela u društvu zahteva muziku koja povezuje i jača vaše prijateljstvo, a ukoliko ste usamljeni u kulinarskom poduhvatu, odaberite dinamičnije melodije koje podižu nivo energije. Sa prenosivim uređajima kao što je SRS-X77, možete postaviti Sony Multi-Room bežični zvučnik iznad šporeta kako biste preneli dobre vibracije i na obrok.

Spavaća soba: čvrst san

Spavaća soba predstavlja udobno mesto gde možemo da se sklonimo, osetimo bezbedno i pripremimo za nove životne pobede. Uz umirujuću melodiju pred spavanje i živahnu muziku ujutru, dan ćete započeti odmorni, sa osmehom na licu. Sony Multi-Room ozvučenje možete postaviti blizu kreveta ili prozora kako biste obezbedili najbolji mogući učinak.

Kupatilo: očistite svoju auru kristalno jasnim zvukom

Pročitajte i:  Sony ukida svoj Sony Rewards program

Muzika čisti energiju prostorije, a istovremeno i osvežava vaš „či” (energiju) prilikom kupanja. Prepustite se bržem ritmu tokom svog jutarnjeg tuširanja, dok je za večernju kupku preporučljivo uživanje u opuštajućim notama.

Bašta: naglasite zvuke prirode ili priredite prijateljima zabavu na otvorenom

Istraživanja pokazuju da vreme provedeno u prirodi blagotvorno utiče na zdravlje i psihu. O ovoj pojavi, poznatijoj kao biofilija, pevala je čuvena islandska umetnica Bjork, koja je odlučila da baš tako nazove i svoj osmi album iz 2011. godine. Kao što puštanje zvukova prirode priziva zdravlje u vaš dom, tako i simulacijom zvuka vode, ptica ili nežnog vetra možete osnažiti efekte feng šuija u bašti. Ukoliko ste ljubitelj aktivnijih odmora ili kućnih zabava, uz pomoć Multi-Room zvučnika ćete uneti živost u svaki kutak vašeg doma i prirediti najbližima nezaboravni provod.

Kompanija Sony nudi brojne Multi-Room uređaje i mogućnosti za povezivanje sa pametnim telefonima i tabletima preko kojih je preslušavanje omiljenih hitova pojednostavljeno korišćenjem servisa Google Cast ili Bluetooth i NFC standarda. Svi ljubitelji dobrog zvuka pronaći će pravi uređaj u skladu sa svojim potrebama, počevši od prenosivog modela SRS-X77, zatim zvučnika visoke rezolucije SRS-X88 i SRS-X99, preko AV risivera STR-DN860 i STR-DN080 do HT-NT3 i HT-ST9 traka sa zvučnicima, Hi-Fi sistema CMT-SX7 i HT-XT3 TV zvučnika.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,