PC Press Studio

Kako da znate gde su i šta rade vaša vozila?

Da biste imali potpunu kontrolu kretanja vozila potreban vam je dobar sistem ali i kompanija koja može da stane iza njega i garantuje vam vrhunski proizvod. Upravo takva kompanija je NTS, lider u regionu kad je kontrola kretanja vozila u pitanju. Uz njihovu pomoć možete da budete sigurni da ćete povećati produkivnost i profitabilnost po veoma pristupačnoj ceni. Predstavljamo vam sistem kontrole vozila Fleet Managment koji će uneti revoluciju u poslovanje vaše firme.

NTS International Fleet management

Sitem praćenja Fleet Management kompanije NTS je skup softverskih i hardverskih rešenja koji omogućavaju kompletno upravljanje voznim parkom. Sastoji se od različitih hardverskih jedinica (GPS/GPRS modema, antena, različitih senzora, protokomera, FMS intefejsa i sl.) koje imaju zadatak da pruže najpreciznije moguće podatke o vozilu. Modemska jedinica prikuplja podatke sa svih dodatnih uredjaja i putem GPRS/HSDPA mreže mobilnog operatora šalje ih ka IT centru, gde se podaci obrađuju i isporučuju korisnicima u aplikaciju.

Softverski deo čine desktop ili web aplikacija i aplikacija za mobilne uređaje, koji omogućavaju kompletno praćenje svih parametara rada vozila, analizu, izveštavanje i obradu, a time i kompletno sagledavanje svih aspekata funkcionisanja voznog parka.

Karakteristike sistema

Odluka da se uspostavi kontrola voznog parka nije vezana samo za puko kretanje vozila – postoje i brojni podaci koji su od ključnog značaja za poslovanje firme. Sistem Fleet Management sa uspehom rešava sve te izazove. Dvadesetčetvoročasovno praćenje i pregled kretanja i stanja vozila u realnom vremenu se naravno podrazumevaju. U svakom momentu dostupne su informacije o položaju i lokaciji vozila, broju pređenih kilometara, brzini, prekoračenju brzine, kao i stanju svih priključenih senzora i uređaja.

Pored toga, na raspolaganju je i istorija podataka o kretanju i korišćenju vozila, kao i statističke i grafičke analize svih relevantnih parametara na nivou voznog parka i pojedinačnih vozila. Takođe, omogućena je i podela voznog parka po grupama u odnosu na organizaciju posla, uz vođenje interne baze podataka vozača vozila. Veoma je korisna i mogućnost kreiranja jedinstvene baze svih obavljenih intervencija na vozilima, kao i praćenje troškova servisa.

Pročitajte i:  Yandex Go je nagrađen među najboljim mobilnim aplikacijama u Srbiji

Ono što je ključno kod kontrole jeste pristup podacima. Sisem je zaokružen i centralizovan, tako da su podaci dostupni svim korisnicima aplikacije, u svakom trenutku i to na raznim uređajima, od telefona do stonih računara.

NTS GPS Fleet Management

Telemetrijski sistem očitavanja podataka omogućava korisniku NTS‑ovog sistema i dodatne podatke o vozilu. Na taj način dostupni su podaci o potrošnji goriva, svakom sipanju i istakanju goriva, broju obrtaja motora, napona u vozilu, prosečnoj potrošnji na sto kilometara, pa čak i o pritisku pedale gasa! Sistem ima mogućnost montaže raznih senzora koji mere temperaturu u komori, ili registruju otvaranje i zatvaranje vrata na prikolici .

Kad je rutiranje u pitanju, kompanija NTS je razvila poseban sistem za kreiranje ruta i upoređivanje ostvarene rute sa planiranom. Na ovaj način korisnik može u potpunosti da kontroliše ostvarenje planova rada i eventualno odstupanje od rute. Takođe, korišćenjem posebnog modula za linijski transport i distribuciju, korisnik ima mogućnost da kompletno isplanira svaku liniju i posetu svakom objektu koji je od značaja za njega, i da na dnevnom nivou isprati da li se ostvaruje planiran plan obilazaka. Sistem takođe omogućava i povezivanje sa ostalim sistemima za upravljanje transportom i sistemima za obradu podataka, kao što su Ortec i Cognos.

Višestruka primena

Sistem funkcioniše i kad je međunarodni transport u pitanju. Pored osnovnog i telemetrijskog sistema, sistem za međunarodni transport podrazumeva i dodatne mogućnosti: dvosmerna komunikacija vozača sa dispečerskim centrom u bilo kom momentu preko komunikacionog uređaja, dodatni navigacioni uređaj u samoj kabini kamiona, daljinsko očitavanje podataka sa tahografa, praćenje vozila u realnom vremenu, praćenje prelazaka granica i svih graničnih prelaza, praćenje obaveznih odmora vozača, itd.

Pročitajte i:  Tehnologija otkrivanja pijanog vozača  

Primenom sistema NTS‑a za upravljanje voznim parkom otvara se mogućnost da se u vozni park uvede Ecodriving. Time se obezbeđuju dodatne uštede i utiče na smanjenje emisije štetnih gasova u atmosferu. Primenom pravila ecodrive‑a moguće je imati uvid u sve aspekte ponašanja svakog vozača, na osnovu čega je moguće oceniti ih.

NTS‑ov sistem nudi i rešenje za taksi službe. Za efikasnije funkcionisanje je zadužena aplikacija Taxi koja omogućava centralizovano praćenje stanja svakog aktivnog taksi vozila iz dispečerskog centra, u svakom momentu, kao i pregled naplate vožnji. Posebna aplikacija za dispečing vožnji dodatno povečava efikasnost, jer vozač taksija dobija tablet putem kog prima pozive. Ovo rešenje omogućava povećanje prihoda i do 60 posto!

Ukoliko je potrebno, moguće je i praćenje pojedinačnih transportnih objekata kao što su transportni kontejneri, koji pored praćenja trenutne lokacije, obezbeđuju i sigurnost transporta, pošto alarmiraju korisnika ukoliko neko neovlašćeno pokuša da ih otvori. Uređaji koji prate transport objekata odlikuju se velikom autonomijom u smislu trajanja baterije i nezavisnoti od eksternog napajanja.

Kontrola vozila je od ključnog značaja za svaku kompaniju koja ima vozni park. Iz tog razloga, Fleet Managment sistem kompanije NTS je odlično rešenje i mudra investicija koja se isplati od samog početka.

xNTS-logo

Zašto baš Fleet Managment?

 • Smanjenje troškova održavanja vozila kontrolom korišćenja vozila u toku i van radnog vremena
 • Ušteda goriva kroz smanjenje „neproduktivnih kilometara“ za oko 20 posto
 • Smanjenje troškova osiguranja vozila za 10 posto
 • Povećanje produktivnosti i efikasnosti zaposlenih. što utiče na prihode kompanije
 • Smanjenje troškova održavanja voznog parka za 20 posto uvođenjem optimalnih ruta
 • Smanjenje grešaka vezanih za isporuke i obračune
 • Obaveštavanje klijenata o vremenu isporuke – smanjuje se vreme čekanja
 • Povećanje sigurnosti tereta i vozača preko alarmnih stanja
Pročitajte i:  Vozila trećeg nivoa autonomije su na putevima 

Za više informacija posetite pracenje-vozila.com ili nts-international.net

x-DexpressIskustva klijenata

Primenom sistema kompanije NTS značajno smo optimizovali eksploataciju naše flote vozila. Sistem nam je omogućio smanjenje troškova goriva i uštede u amortizaciji vozila, kao i optimizaciju ruta i isporuke pošiljaka, što je dovelo do brže dostave do krajnjeg korisnika, a time i do njihovog većeg zadovoljstva pruženom uslugom. Takođe, bitna poboljšanja smo imali i u produktivnosti i zadovoljstvu naših zaposlenih, jer i njima na ovaj način, upotrebom ovog sistema, olakšan rad „

Ljiljana Karaklajić,
vlasnik i direktor preduzeća D Express Beograd

x-nis-ekspres-logo“Upotrebom sistema satelitskog praćenja i pozicioniranja vozila kompanije NTS na našim autobusima, značajno smo optimizovali rutiranje vozila, što je uticalo na optimizaciju reda vožnje, a time i na povećanje zadovoljstva naših putnika pruženom uslugom. Upotreba raznih izveštaja koje pruža NTS‑ov sistem za praćenje vozila pomogla nam je da poboljšamo i unapredimo iskorišćenost vozila i optimizaciju reda vožnje, ukidanjem pojedinih i uvođenjem novih linija, kao i na smanjenje troškova amortizacije vozila.”

Milan Jovanović,
zamenik direktora Niš‑ekspresa a.d.

O kompaniji NTS

Kompanija NTS je lider u regionu u oblasti kontrole kretanja vozila, prisutna je na tržištu Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije od 2007. godine. NTS obezbeđuje savremene i inovativne usluge za više od 400 kompanija i oko 9000 vozila, koje olakšavaju upravljanje voznim parkom, kako transportnim kompanijama, tako i kompanijama iz ostalih sektora koji poseduju vozni park.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,

One thought on “Kako da znate gde su i šta rade vaša vozila?

 • 24. 11. 2014. at 14:46
  Permalink

  Ovo je placena clanak , postoje domaca jos bolja resenja od kompanije D-Logic iz Pozarevca , sa svim ovim i sa mnogo mnogo vise , recimo izvestaja , kapacitivnim meracima za gorivo itd

Comments are closed.