BIZIT plus

Kako poboljšati kvalitet Spotify audio streaminga

Podrazumevano, Spotify je podešen na Automatic audio quality za strimovanje muzike.

PCPress.rs Image

Ako smatrate da je kvalitet Spotify strimovanja zvuka manje nego prihvatljiv, postoji rešenje za njegovo poboljšanje

Takođe je podešen da automatski podešava kvalitet. Ova druga opcija je omogućena kada se vaša mrežna veza usporava. Dakle, ako imate nedosledne brzine mreže, opcija Auto Adjust Quality bi verovatno trebalo da ostane uključena, inače biste mogli da nađete probleme sa baferovanjem ili preskakanjem muzike. Međutim, ako su vaše brzine interneta konzistentne, možete onemogućiti opciju i odlučiti se za zvuk najvišeg kvaliteta.

Kako omogućiti veoma visok kvalitet strimovanja na Spotify

Šta će vam trebati: Jedine stvari koje će vam trebati su instalirana aplikacija Spotify i važeći Spotify nalog. Ne preporučujemo konfigurisanje ove opcije za mobilnu aplikaciju, jer bi to moglo da izazove višak podataka i/ili stalno baferovanje/preskakanje muzike dok se brzina vaše veze menja nagore i nadole.

  • Otvorite Spotify podešavanja

Prvo što treba da uradite je da otvorite Spotify. Kada se aplikacija otvori, pronađite i kliknite na ikonu svog profila u gornjem desnom uglu. U padajućem meniju kliknite na Settings.

  • Promenite kvalitet strimovanja
Pročitajte i:  Spotify je kupio Parcast  

Pronađite unos Streaming Quality i iz tog padajućeg menija izaberite Very High. Ako vaše brzine interneta nisu dosledne, verovatno biste to trebali da ostavite podešavanje na Automatsko ili Normalno.

  • Onemogućite automatsko podešavanje kvaliteta

Ako su brzine vaše mreže konstantno visoke, možete da nastavite i da onemogućite automatsko podešavanje kvaliteta tako što ćete kliknuti na On/Off slider na poziciju Off. Ako brzine vaše mreže nisu baš pouzdane i želite da promenite kvalitet strimovanja na veoma visok, ostavite omogućeno automatsko podešavanje kvaliteta, na taj način ćete dobiti najbolji kvalitet koji možete da dobijete, u zavisnosti od brzine interneta.

Kada se pobrinete za ova dva podešavanja, kliknite na Home i možete početi da uživate u znatno poboljšanom kvalitetu zvuka iz vaše Spotify muzike. Ako koristite mobilnu aplikaciju Spotify, zapravo možete da prilagodite kvalitet zvuka i za Wi-Fi striming i za celularni striming. Preporučujemo bih da ostavite Ceulluar Streaming na Automatski i (ako su Wi-Fi mreže na koje se povezujete pouzdane) podesite Wi-Fi na Very High. Bez obzira na to kako konfigurišete ova podešavanja u mobilnoj aplikaciji, ostavite omogućeno automatsko podešavanje kvaliteta, u suprotnom biste mogli da rizikujete prekoračenje podataka.

Pročitajte i:  Spotify napada Apple zbog nečuvenih 27% provizije

I to je sve što treba da poboljšate kvalitet vašeg Spotify doživljaja slušanja. Ako ste audiofil, cenićete poboljšani zvuk koji ćete dobiti od ove opcije.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari: