ERP 2024

Kako sačuvati lokacije u Google Maps

Google Maps pruža različite funkcije kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. 

PCPress.rs Image

Evo vodiča o tome kako sačuvati lokacije u Google Maps

Jedna od tih funkcija je mogućnost čuvanja lokacija, što omogućava korisnicima da lako ponovo posećuju i organizuju svoja omiljena ili često posećivana mesta. Ova praktična funkcija ne samo da pojednostavljuje proces povratka na značajna mesta, već i deluje kao personalizovani putni dnevnik, beležeći vaša putovanja i stvarajući digitalnu mapu vaših iskustava. Ako vam se ova funkcija čini interesantnom, evo korak-po-korak vodiča o tome kako sačuvati lokacije u Google Maps.

Kako sačuvati lokacije u Google Maps

Korak 1: Otvorite Google Maps

Korak 2: Pretražite mesto ili dodirnite marker na mapi. Takođe možete pritisnuti i zadržati bilo koje mesto na mapi kako biste postavili oznaku.

Korak 3: Dodirnite dugme “Save” (koje podseća na bukmarker) koje se nalazi na dnu ekrana.

Korak 4: Izaberite postojeću listu ili kreirajte novu kako biste kategorizovali vaša sačuvana mesta.

Takođe možete izvršiti dodatne radnje sa svojim sačuvanim mestima, kao što su:

Pročitajte i:  Ažuriranje Google Maps donosi korisnu izmenu Android Auto 3D prikazu zgrada

Označavanje sačuvanih mesta: Radi lakše identifikacije, možete dodeliti prilagođene oznake vašim sačuvanim lokacijama. Otvorite sačuvano mesto i dodirnite “Label” da biste promenili njegovo ime.

Čuvanje mesta sa drugih veb lokacija: Ako otkrijete lokaciju na veb lokaciji koja uključuje ugrađenu Google Mapu, možete je direktno sačuvati na svoje liste.

Pristup sačuvanim mestima van mreže: Da biste pristupili svojim sačuvanim mestima čak i kada ste van mreže, unapred preuzmite relevantne mape za te oblasti.

Deljenje sačuvanih mesta: Imate opciju da delite svoja sačuvana mesta sa drugima putem linka ili da sarađujete na deljenoj listi.

U međuvremenu, ako želite da drugima saopštite gde se nalazite, Google Maps vam može pomoći u tome. Možete podeliti svoju lokaciju na različite načine, u zavisnosti od toga šta želite postići i kako volite to da radite. 

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: