BIZIT plus

NVIDIA je predstavila novu tehnologiju na CES-u 2024

NVIDIA je bila jedna od prvih velikih kompanija koja je održala prezentaciju na CES-u ove godine.

PCPress.rs Image

Stižu i nova ažuriranja za GeForce Now platformu

Kao što se i očekivalo, kompanija je osvežila svoju liniju grafičkih kartica. RTX 40 Super GPU bi trebali da donesu povećanje performansi po nižim cenama. RTX 4080 Super (913 eura) i RTX 4070 Ti Super (730 eura) će biti pušteni u prodaju kasnije ovog meseca. Oni će navodno biti brži od svojih prethodnika.

NVIDIA još uvek nije otkrila kompletne specifikacije najnovijih GPU-ova, ali RTX 4070 Ti Super će imati 16GB memorije, u poređenju sa prethodnih 12GB. Sa uključenim DLSS-om, navodi se da će 4080 Super doneti dvostruko veću performansu od 3080 Ti. NVIDIA će takođe ponuditi i srednji opseg GPU-a RTX 4070 Super, koji će koštati 550 eura i imati 20 odsto više jezgara od prethodne verzije.

Obzirom na trenutni pejzaž, NVIDIA je imala nekoliko AI proizvoda koje takođe treba pomenuti. Pre svega, kompanija sarađuje sa Getty Images-om kako bi ponudila servis za generisanje slike iz teksta, koji uključuje intuitivne alate za editovanje.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

NVIDIA je takođe najavila nekoliko ažuriranja za GeForce Now platformu. Usluga će uskoro podržavati G-Sync, kao i dnevne karte, koje omogućuju 24 sata pristupa plaćenim nivoima. Značajnije igre poput Overwatch 2 i Diablo IV stižu na platformu, koja će uskoro biti dostupna i u Japanu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,